Diplomalı dönerci

Diyarbakır’da yaşayan Aksu Yaşa, inşaat mühendisliğini bitirdikten sonra iş bulamayınca dönerci dükkanı açtı. İnşaat sektöründe yaşanan durgunluk nedeniyle işsiz kalan Yaşa, 2 aydır ‘Diplomalı Dönerci’ ismiyle açtığı iş yerinde kardeşleriyle birlikte çalışıyor.

Haberler 14.06.2019 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Harran Üniversitesi naat Mühendislii Bölümünden 2015 ylnda mezun olan genç mühendis Aksu Yaa, 9 aylk i deneyiminden sonra hem maan az olmas hem de ailevi nedenlerden dolay Diyarbakra döndü. naat sektörünün durgun olmas ve evlendikten sonra birikimini yatracak i araynda olan Yaa, çareyi Diplomal Dönerci dükkann açmakta bulduunu söyledi.

HELAL PARAMI HELAL BR YOLDAN KAZANABLECEM DÖNER SEKTÖRÜNÜ SEçTM

Aksu Yaa, inaat mühendisi olduunu mezun olduktan 4 ay sonra Balkesir Burhaniyede bir yap denetim irketinde çalmaya baladn söyledi. 9 aylk çalmasnn ardndan Diyarbakra döndüünü belirten Yaa, Rakam biraz komik bir rakamd bin 750 lira. Ailevi sebeplerden dolay oradan gelmek zorunda kaldm. Oradan geldikten sonra da i aramaya baladm. Baktm piyasalar durgun, herkesin bir amca çocuu, bir yeeni, bir olu inaat mühendis. çünkü bugün ülkenin 20 bin inaat mühendisi ben 20 bini kafadan veriyorum rakam olarak. 20 bin inaat mühendisi var ve mezun olan inaat mühendisi says ona göre 40 bin. Yani iki kat kadar inaat mühendisi mezun oluyor. Döner sektöründe örencilerin urak yeri olduu, hani helal para kazanma yöntemi olarak ben gördüm. Yapabilir miyim diye düündüm, yapabilirim diye düündüm bu sefer. Yllarca bu ii yapan çevrem vard onlara da güvendim bizzat. Helal param helal bir yoldan kazanabileceim bir sektöre girebilmek için en uygun yol olan döner sektörünü seçtim dedi.

DPLOMALI DÖNERC KELMES AZIMIZDAN çIKTI, KARARLATIRDIK

Kendi aralarnda oturduklarn ve bu ii açma fikrini verdiklerini bir kere kararlatrdklarn ifade eden Aksu Yaa, sözlerini öyle sürdürdü:

Kararlatrdktan sonra insanlar hep soracaklar ite, siz daha önce ne i yapyordunuz falan filan ben inaat mühendisiyim deyince ha diplomal mühendis ite, diplomal dönerci muhabbetti olacak. O kelime azmzdan çktktan sonra burann ismini diplomal dönerci olarak kararlatrdk. lk balarda yeni olduumuz için beklenti yüksek deildi biraz açkças. Ben 4 buçuk ay gözden atmtm. nsanlar yava yava bu lezzete alrlar diyordum. çok ükür mesela 2 ay, 2 buçuk ay doldurmamza ramen beklentiler gayet iyi. lk açtmz 10 günün iki kat satlar gerçekletiriyoruz. Bu bize yeterli mi, bu bize yetmez. çünkü gerçekten 6-7 kii burada karnn doyuruyor. 7 kiinin rzk da çkyor burada. Bunlar idare etmekte çok zor. Hiç alk olmadm bir durumdaym, hiç alk olmadm bir sektörde çalyorum. leri de de soracak olursanz inaat mühendisliini yapar msnz, yüzde yüz yaparm. Baka bir ube açmay düünüyoruz Allah izin verirse. Tabi o ubede ben olur muyum, olmaz mym oras muamma. çünkü dediim gibi hani ben bu ii sürekli yapmay düünmüyorum. Baka bir ube de açarz Allah izin verirse, ileri düzene soktuktan sonra, halkmzdan gelen taleplerin olumlu veya olumsuz olduunu netletirdikten sonra ve imkanlar el verdii ölçüde.

Ana Sayfaya Git