Direniş ruhu yaşatılacak

STK temsilcileri, 15 Temmuz ruhunu yaşamak ve yaşatmak için daima diri olunması gerektiğini ifade ederek, Darbelerin olmadığı bir dünya için her zaman mücadele edeceklerini dile getirdi.

Haberler 13.07.2017 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

-FETÖnün 15 Temmuz darbe giriiminin birinci yldönümü münasebetiyle açklamalarda bulunan Diyarbakrdaki Sivil Toplum Kurulular temsilcileri, darbelerin olmad bir dünya için mücadele ederek 15 Temmuz ruhunu her zaman yaatacaklarn söyledi.

Demokrasi adna halkn zaferi olarak kabul edilen, demokrasi ve sivil irade dümanlarn da hezimeti olarak tarihe geçen 15 Temmuz gecesinde gerçekletirilen darbe giriiminin sene-i devriyesine girilirken, Diyarbakrda aralarnda Diyarbakr Memur-Sen ve Eitim Bir Sen l Bakan Yunus Memi, Salk ve Sosyal Hizmet çalanlar Sendikas (Salk-Sen) Diyarbakr ube Bakan Nurhak Ensariolu, Peygamber Sevdallar Platform Sözcüsü Yahya Ura, Diyanet-Sen Diyarbakr ube Bakan Ömer Evsen, Sur adamlar ve Toptanclar Dernei (SDER) Genel Bakan ükran Ylmaz, Yeniehir Ziraat Odas Bakan Süleyman skenderolu ve Yeilay Cemiyeti Diyarbakr ube Bakan Yahya Öerin bulunduu Sivil Toplum Kuruluu temsilcileri, deerlendirmede bulundu. STK temsilcileri, 15 Temmuz darbe giriiminin birinci yldönümüne ilikin açklamalarda bulunurken, Darbelerin olmad bir dünya için her zaman mücadele edeceklerini dile getirdi.

15 Temmuz ruhunu ayakta tutacaz

Diyarbakr Memur-Sen ve Eitim Bir Sen l Bakan Yunus Memi, Türkiye tarihi boyunca yaanan ksa darbelerin yönetim deiiklii olduunu ancak 15 Temmuz darbe giriiminin ise ülkeyi ele geçirme ve igal etme giriimi olduunu belirtti.

15 Temmuz darbe giriiminin dier darbelerden çok farkl olduuna dikkat çeken Memi, FETÖ, önceden beri Amerika ve srail olmak üzere d güçlere çalyor ve insanlar slam ad altnda kandryordu. Asl yapt ise slami terimlere, kavramlara, sembollere zarar vermek suretiyle slam yok etmeye çalmakt. FETÖ, slam ad altnda yeni bir din türetmeye çalyordu. Bu proje srailin MOSAD tarz birimlerine benzeyen bir projeydi. Binlerce ehit ve benlerce Gazimiz oldu. Tüm mücadelesi ile can ve mal ile mücadele eden halkmz, Allahn yardmna muhatap oldu. Allah, biz Suriyeli kardelerimize ve mazlum kardelerimize kucak açmamz ve onlarn duasn almamz nedeniyle bu ülkeyi bize balad. Biz de bugünlerde darbeye kar yaplmakta olan her türlü etkinlie birebir destek vererek, 15 Temmuz ruhunu ayakta tutacaz. dedi.

çten ve dtan gelecek tehditlere kar daima uyank olmalyz

Diyanet-Sen Diyarbakr ube Bakan Ömer Evsen de 15 Temmuz kalkmas Türkiye için yeniden dirilie vesile olmutur. Hain Fetö terör örgütü tarafndan ümmetin geleceini karartmak için giriilen darbe süreci onlarn 40 yllk çabasnn halk tarafndan bir gecede yerle bir edilmesiyle sonuçlanmtr. Kökü darda olan nsanlk düman bu hain yap yllardr ümmet aacn içerden kemirerek tüm kurumlar yozlatrmasna ramen bu ülkenin deerlerini, birliini bütünlüünü bir arada tutmak isteyen halkmz buna dur demitir. 249 ehit 2 bine akn yaral vererek, Allah için bu ümmet için slam ümmetinin son kalesinin dümesine izin vermemitir. Canyla, kanyla dün ehit olanlar bugün gerekirse ahadete koacak binlerce insana meale olmulardr. ifadelerini kulland.

Evsen son olarak, 15 Temmuz geçti diye asla mücadeleden vazgeçilmemeli, içten ve dtan gelecek tehditlere kar daima uyank olmalyz. 15 Temmuz bir yiitlik destannn addr. lelebet yaatlmaldr ki, bir daha kimse bu ümmete kafa tutmasn, bir daha asla darbe düünmesin. diye ekledi.

FETÖ, üst akln kontrolünde Türkiyeyi teslim alamamtr

Salk ve Sosyal Hizmet çalanlar Sendikas (Salk-Sen) Diyarbakr ube Bakan Nurhak Ensariolu Türkiyenin zenginlikleri nedeniyle dikkatleri üzerine çektiini dile getirerek, Türkiyenin son günlerde tüm dünyann dikkatini üzerine çeken bir demokrasi snavndan yüz akyla çktn ekledi.

15 Temmuz gecesi 249 vatandan ehit, 2 bin 193 vatandan gazi dütüünü ifade eden Ensariolu, 15 Temmuz 2016 günü FETÖ, Türkiyeye en karanlk gecelerinden birini yaatt. Devletin zirvesini, Cumhurbakanl Külliyesini F16 uçaklar bombalad. Cumhurbakanl önünde, tek amac milli iradeye sahip çkmak olan 29 kii ehit oldu. üphesiz ki FETÖnün darbe giriimine kar en önemli krlma noktas, Cumhurbakanmz Erdoann halk meydanlara, sokaklara çarmas oldu. O kara geceyi aydnlatan, vatanna sahip çkan millet oldu. Cumhurbakan Erdoann çarsyla dünya tarihinde ei benzeri görülmemi bir darbe direnii balad. Ancak FETÖ, üst akln kontrolünde Türkiyeyi teslim alamamtr. 15 Temmuz bu ülke için önemli tarihlerin biri olmasnn yannda belki de uzun yllar sürecek bir mücadelenin de ateleyicisi olmutur. Ülkemize dardan ve içeriden musallat olmu bütün lanetli düüncelere ve dümanlara kar bir olmann, diri olmann bütün olmann en büyük sebebi olmutur. ehit Olanlara Allahtan rahmet yaknlarna ba sal, gazi olanlara Allahtan ifa dilerim. eklinde konutu.

Halkn 15 Temmuzdaki direnii, slami bir ruhla gerçeklemi bir kyamdr

Peygamber Sevdallar Platform Sözcüsü Yahya Ura da açklamalarda bulunarak, 15 Temmuz darbe giriimini ülkenin temeline yerletirilen bomba olarak niteledi.

Ülkenin temeline yerletirilen bombann patlatlamadan etkisi hale getirildiine dikkat çeken Ura, Bomba patlatlsayd, emperyal ülkelerin mandasna girecektik. Bu darbe giriimi yllar önce planlanm olup, halka ramen ceberut bir yöntemle egemen olma emeli vard. Ancak Müslüman halkmzn inanlmaz direnii, fedakrl, ahadeti buna set çekti. Allah, bu uurda mücadele edip, cann feda eden, ehit ve Gazi olan herkesten raz olsun. Halkn 15 Temmuzdaki direnii, slami bir ruhla gerçeklemi bir kyamdr. Bu baar slami direniin baarsdr. Bu baary baka isimlerle nitelendirmek ve çarptmak doru deildir. ifadelerine yer verdi.

Hayr, Bu Defa Hayr !

Sur adamlar ve Toptanclar Dernei (SDER) Genel Bakan ükran Ylmaz, Fetullahç Terör Örgütü (FETÖ) tarafndan 15 Temmuzda kalklan hain darbe giriimi hakknda açklamalarda bulunarak, darbeci hainlerin milletin iradesini ayaklar altna almaya çaltklarn ancak baaramadklarn söyledi.

Darbe giriimi srasnda Diyarbakr halknn sokaklara döküldüüne dikkat çeken Ylmaz, Diyarbakr halk ile beraber tüm Türkiye, Hayr, Bu Defa Hayr ! diyerek milli irademizi koruduk. Rabbimizin yardm, Cumhurbakanmzn kararl duruu ve milletimizin destei ile ülkemiz üzerinde oynanan hain plan bozduk. 15 Temmuz 2016da yaadmz hain darbe giriimi de göstermitir ki, dünyada emsali olmayan özelliklere sahip bir milletiz. Türk, Kürt, Alevi, Sünni hep birlikte el ele vererek hain darbe giriimine kar duran bir millet olduk. diye konutu.

ükran konumasnda son olarak, Cumhuriyet tarihi boyunca yaadmz bütün darbe ve muhtralardan çok daha hain 15 Temmuz darbe giriiminin failleri, tarihte görülmedik bir vahilik ile insanlarmzn üzerine kurunlar ve bombalar yadrmlardr. Bu hainler ve 15 Temmuzda yaadmz ac olaylar asla unutulmayacaktr. Tüm halkmz 15 Temmuzun sene-i devriyesinde bir kez daha ayn ruhla meydanlara davet ediyoruz. 81 ilimizde ayn anda salalarn okunaca gecede hain darbe giriimini bir kez daha tüm halkmzla lanetleyeceiz. O karanlk gecede ebediyete uurladmz kahraman ehitlerimizi de rahmet ve minnetle anyor, gazilerimize de salk ve ifa diliyorum. eklinde konutu.

Darbelerin olmad bir dünyada yaamak istiyoruz

Yeniehir Ziraat Odas Bakan Süleyman skenderolu da 15 Temmuz darbe giriiminin yldönümünde açklamalarda bulunarak, halka yönelik yaplmak istenen darbe giriimini iddetle knayarak, suçlularn cezalandrlmasn istedi.

Darbe giriiminin faillerinin yakalanmasn ancak masum insanlarn da madur edilmemesini isteyen skenderolu, Her snftan darbe giriimine destek veren damarlar var. Bunlarn devletin içinden ayklanmas gerekir. Darbenin dünya tarihinden silinmesi gerekiyor. Askeri cuntalar benimsemek, vatana ihanet demektir. Darbelerin olmad bir dünyada yaamak istiyoruz. En kötü sivil yönetim, en iyi askeri, cunta yönetimden iyidir. Her zaman darbelere kar canmzla ve malmzla mücadele edeceiz. Halkn destek verdiini ve seçtiini herkes kabul etmek zorundadr. ifadelerini kulland.

Nefretin insan ne kadar vahiletirdiini gördük

Yeilay Cemiyeti Diyarbakr ube Bakan Yahya Öer de darbe giriimini ülkeyi ypratma ve zarar verme amaçl bir kalkma olarak niteleyerek, milletin paras ile alnan silahlarn millete dorultulmasnn akln ve hayalin alamayaca büyük bir paranoyaklk olduunun altn çizdi.

FETÖnün slami bir klf altnda slami deerlere ve Müslümanlara ciddi zararlar verdiini belirten Öer, nsanlarn birbirine kar olan güvenlerinin yetirilmesine sebep olan terör örgütü, hain ebeke emellerine ulam olsayd Türkiyenin içinde bulunduu durum çok daha vahim olabilirdi. Millet, seçilmilere kar ve ülkesine kar darbe kalkmasna direnmesi Türkiye için muazzam bir umut yeermesidir. 15 Temmuz darbe kalkmasnda, aslnda nefretin insanlar ne kadar çok vahiletirdiini, kiiye olan nefretin ülkenin bölünmez bütünlüüne kastedecek kadar insan kör ettiini üzülerek gördük. Bu anlamda demokrasinin, hak ve adaletin bütün kurumlara sirayet etmesi, milletin Devletine kar can pahasna seçilmileri kurumas ve kendilerini silahlara kar siper etmesi ayn zamanda seçilmilerin de bundan sonraki süreçte milletin Kadir ve kymetini bilinmesi gerektiini bize bir kez daha göstermitir. Hiçbir güç hiç bir teebbüs milletten onay almadkça Muzaffer olamayacak! dedi.

Öer son olarak, 15 Temmuz hain FETÖ darbe giriiminin çocuklarmza içinde yaadmz vatan toprann muhafazasnn millet tarafndan yaplacann nianesi olmutur. Biz bu hain kalkma da ilk gün söylediimiz gibi bundan sonrada darbe Bamllna kar da mücadelemizi devam ettirmeye kararlyz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git