Diri Olacağız!

İnsan Hakları Cemiyeti Genel Başkanı Karadağ "Halkımızı, darbelere ve zulme karşı direniş bilincini diri tutmaya davet ediyoruz"

Haberler 13.07.2017 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle basn toplants düzenleyen nsan Haklar Cemiyeti Genel Bakan Mehmet Karada, Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz 2016daki darbe giriimine ilikin Halkmz, darbelere ve zulme kar direni bilincini diri tutmaya davet ediyoruz. dedi.

Cemiyetin Yönetim Kurulu üyelerinin de yer ald basn açklamasnda Darbelerin dorudan halk, hak ve özgürlükleri hedef alan hiçbir meruiyeti olmayan kabul edilemez müdahalelerden ibaret olduuna dikkati çeken Karada, tarihsel süreçte hukuk d müdahalelerin toplumsal hayatn her alannda oluturduu travmalarn etkisi hala sürüyorken, geçen yl 15 Temmuzda halkn yeni bir darbe teebbüsüyle yüz yüze kaldn söyledi.

HUKUK DII MÜDAHALE

Karada, öyle konutu:

Gelinen süreçte bu giriimin, iç ve d balantlaryla planl ve hazrlkl hareket eden ihanet odaklar tarafndan tertiplendii açkça ortaya çkmtr. 15 Temmuz darbe giriimiyle sadece darbeci güruhun iktidar ve tahakkümü deil, küresel vesayet ve sömürü düzeninin pekitirilmesi de hedeflenmitir. Halkmz, darbelere ve zulme kar direni bilincini diri tutmaya davet ediyoruz. Dorudan halk ve deerlerini hedef alan her türlü darbe teebbüsüne topyekun kar durup, etkisiz klmann meru müdafaa çerçevesinde bir hak ve ayn zamanda zorunluluk olduu unutulmamaldr. Halkmz tarihte örneine az rastlanr bir kahramanlk ve direni ruhuyla bu melun giriimi akamete uratm, yepyeni bir bilinç oluturmutur.

DEMOKRASY SAHPLENME

Karada, her türlü zulme zemin hazrlayan darbelere kar direnme bilincinin olutuu 15 Temmuz destannn, özgürlüe hasret tüm mazlumlar için de bir ilham kayna ve örnek olduunu vurgulad.

Halkn destans mücadelesiyle elde edilen kazanmlarn korunmas ve darbeci zihniyete asla prim verilmemesi gerektiinin altn çizen Karada, darbe giriimini önemsiz gösterip, çarptan, halkn direniini ve ödedii bedelleri görmezden gelen kesimlerin darbecilerle ayn amaçta olduunun unutulmamas gerektiini aktard.

Karada, hak ve adalet havarisi kesilen baz çevrelerin darbe kalkmasnn baarsz olmasna hayflanr bir tavr taknmasn da manidar bulduklarn belirtti.

Darbenin tekbir ve selalarla savuturulduu ortadayken, slami deerleri ve mütedeyyin çevreleri tehlike olarak gösterme cüretinde bulunanlarn da en az darbeciler kadar tehlikeli olduu bilinmelidir. diyen Karada, 15 Temmuz direniini selamladn, inanc ve imanyla hayatlar pahasna direnii omuzlayan ehitlere Allahtan rahmet dilediini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git