Diş tedavileri özel kabinde!

Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Diş Hekimliği Fakültesince koronavirüs (Kovid-19) riskini en aza indirmek, hastaların güvenli diş tedavileri yaptırabilmelerini sağlamak amacıyla 17 özel kabin ve 13 hepafiltreli izole alan oluşturuldu.

Haberler 16.12.2020 - 04:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Di Hekimlii Fakültesi Az, Di ve çene Hastalklar ve Cerrahisi Anabilim Dal Öretim Üyesi Doç. Dr. Utku Nezih Ylmaz, yapt açklamada, salgnn görüldüü ilk günden itibaren hasta, hasta yaknlar, salk çalanlar ve personel için youn tedbirler aldklarn söyledi.

Fakülteye gelen vatandalarn HES kodu sorgulamas ve ate ölçümünü yaptklarn aktaran Ylmaz, hasta tedavilerinde damlack enfeksiyonunun önlenmesi amacyla tedavilerin hepafiltreli özel odalarda gerçekletirdiklerini söyledi.

Koronavirüs dolaysyla fakültede 17 kabin yapldn, 13 hepafiltreli izole alan oluturulduunu kaydeden Ylmaz, döner aletlerle yaplan ilemde hasta tedavilerini özel kabinli ünitelerde gerçekletirdiklerini belirtti.

Di tedavisi yaplrken döner aletlerle çalld için bunlarn damlack enfeksiyonuna neden olma ve koronavirüs bula riski fazla. Bundan dolay özel oluturduumuz kabinlerde hastalarn tedavilerini gerçekletirmekteyiz. diyen Ylmaz, hasta ve hasta yaknlar ile salk çalanlarnn güvenliklerini salamak için sosyal mesafeyi gözetecek ekilde çalmalarn sürdürdüklerini bildirdi.

- Önlemlerle hasta says artt

Younluun önüne geçmek amacyla online randevu sistemine geçtiklerini dile getiren Ylmaz, özel olarak hazrlanan kabinlerde doktorlarn tulum, siperlik, maske gibi koruyucu ekipmanlarn giydikten sonra tedavileri yaptn aktard.

Hizmet verilen her hastann ardndan ortamn dezenfekte edildiini anlatan Ylmaz, öyle devam etti:

Kabinlere hastalar alndktan sonra kabinlerimizin dezenfeksiyon ilemi özel sistem cihazlarla yaplyor. 45 dakika bekledikten sonra dier hastamz alyoruz. Bu ekilde salgnn bula riskini ortadan kaldryoruz. Koronavirüs salgnn görülmeye baland dönemde youn bir ekilde hasta saymzda düü yaamaktaydk. Fakat fakülte olarak aldmz tedbirler neticesinde hasta saymzda son dönemlerde art oldu. Pandeminin ilk günlerinde kapasitemiz yüzde 10-15 seviyesine dümüken u an pandemiden önceki dönemin yüzde 65 seviyesine geldiini görüyoruz.

Hastalarn, salk hizmetlerini olumsuz artlardan etkilenmeden alabilmeleri için tüm önlemlerin devam edeceini dile getiren Ylmaz, Tüm vatandalarmzn gönül rahatlyla fakültemize bavurarak di tedavilerini yaptrabilirler. Fakültemiz gereken bütün tedbirleri alm durumdadr. diye konutu.

- çok memnunuz

Vatandalardan Bilal Aktürk ise çocuunun tedavisini yaptrmak için fakülteye geldiini söyledi.

Fakültede Kovid-19 nedeniyle güzel tedbirler alndn ifade eden Aktürk, Fakülte tedbirleri daha üst seviyeye çkartm. lgililerden Allah raz olsun. Onlara teekkür ediyoruz. ifadelerini kulland.

Halk Sal Uzman Dr. Murat Can da 11 yandaki olunun tedavisi için fakülteye geldiklerini, fakültede koronavirüse kar önlemlerin alndn belirtti.

Can, Burada koronavirüse kar önlemler üst safhada, kabinler oluturulmu. Bütün önlemler alnm olarak salk hizmetlerini alyoruz. çok memnunuz. zolasyonlu kabinlerin yaplmas da önlemlerin üst düzeyde olduunu bize gösteriyor. Özelikle daha riskli olanlarn bu kabinlerde tedaviye alnm olmas bizi mutlu ediyor. dedi.

Ana Sayfaya Git