DİSKİ, altyapı çalışmalarını bir bir tamamlıyor

DİSKİ Genel Müdürlüğü, Bağlar ilçe sınırları içinde yer alan Eski Siverek Caddesi’nde sürdürdüğü altyapı çalışmalarını tamamladı.

Haberler 22.11.2021 - 11:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Su ve Kanalizasyon daresi (DSK) Genel Müdürlüü, kentin daha modern bir altyapya kavumasn salamak amacyla çalmalarn sürdürüyor. DSK, Balar ilçesi Kamlo Caddesinde yer alan Eski Siverek Caddesindeki altyap çalmalarn tamamlad.

Yatrm naat Daire Bakanl, çalmalar kapsamnda Eski Siverek Caddesine, bin 282 metre uzunluunda, 800 ve 1000 milimetre çaplarnda betonarme yamur suyu ebeke hatt, 900 metre uzunluunda 300 milimetre çapnda koruge zgara hatt, bin 200 milimetre çapnda 23 adet prefabrik muayene bacas ve 50 adet yamur suyu zgara bacas yerletirdi.

1 MLYON 393 BN 985 TÜRK LRASI DEERNDE çALIMA TAMAMLANDI

DSK Genel Müdürü Frat Tuti, Eski Siverek Caddesinde tamamlanan çalmay inceleyerek ilgili personelden bilgi ald. Tuti, Kent trafii açsndan oldukça önemli bir konuma sahip olan Siverek Caddesindeki çalmalar hzl bir ekilde tamamladk. Altyap çalmalarnn bitmesiyle birlikte Büyükehir Belediyesi yakn zamanda caddede üstyap ilemlerine balayacak. Üstyapnn tamamlanmasnn ardndan oldukça modern bir caddeyi Diyarbakrllara kazandracaz. Kentin ihtiyaçlar dahilinde DSKnin, bata içme suyu ve altyap olmak üzere çalmalarna devam etmekte. Hedefimiz, salkl içme ve kullanma suyu temininde süreklilii salamak, ileri teknolojiyi kullanarak insana ve çevreye zarar vermeden atk sular geri kazanmak diye konutu. Tutiye, DSK Genel Müdür Yardmcs Fatih Yürük ve daire bakanlar elik etti.

Ana Sayfaya Git