DİSKİ, kırsal mahallelerin su sorununu sondaj kuyularıyla giderilecek

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, kırsal mahallelerin içme suyu sorununu çözmek amacıyla çalışmalarına devam ediyor.

Haberler 25.06.2021 - 11:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon daresi (DSK) Genel Müdürlüü, krsal mahallelerin içme suyu sorununu çözmek amacyla çalmalarna devam ediyor.

DSK, krsal mahallelerde içme suyu ihtiyacn karlamak için jeofizik çalma yürüterek içme suyu kalitesi yüksek olan yerlerde sondaj kuyusu açyor. DSK, Yeniehir ilçesine bal 500 nüfuslu Güvercinlik Mahallesinde yaanan su sorununu çözmek için sondaj kuyusu açma çalmalarna 390 metre derinlikte devam ediyor. Yeniehir lçe Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Murat Beikci ile DSK Genel Müdürü Frat Tuti, sondaj kuyusu çalmalarn yerinde inceledi. DSK Genel Müdürü Frat Tuti, içme ve kullanm suyu ihtiyacn karlayacak yeni sondaj kuyularnn zorlu çalmalar sonucunda yapldn söyledi.

Projenin 28 krsal mahalleyi kapsadn belirten Tuti, yeni sondaj kuyular sayesinde kapasite artrm salayacaklarn ifade ederek, sondaj kuyularyla merkez ve ilçelerde su sknts yaayan mahallelerin ihtiyaçlarn büyük ölçüde gidermi olacaklarn aktard.

DSK tarafndan 28 krsal mahallede yürütülen sondaj kuyusu projesi, 3.6 milyon liraya mal olacak.

Ana Sayfaya Git