DİSKİ kışa hazır

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, yaklaşan kış ayları öncesinde Diyarbakırlıların altyapı konusunda herhangi bir sorun yaşanmaması için çalışmalarını sürdürüyor.

Haberler 26.10.2021 - 00:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DSK Genel Müdürlüü, yaklaan k öncesi Yeniehir, Balar, Sur ve Kayapnar ilçelerinde altyap konusunda herhangi bir aksaklk yaanmamas için çalmalarna hz verdi. 1 milyon 447 bin 157 metre ebeke anda çalma yürütülüyor. Atksu Kontrol ve Ruhsat Denetim Daire Bakanl, merkez 4 ilçede 1 milyon 118 bin 210 metre kanalizasyon ve 328 bin 947 metre yamur suyu olmak üzere toplam 1 milyon 447 bin 157 metre ebeke an k aylar öncesi 71 personelle elden geçiriyor.

KI çALIMALARI TEMMUZDA BALADI

Ekipler, k mevsiminde il genelinde meydana gelecek yalarda faal durumda bulunan atksu ve yamursuyu ebeke hatlarnda herhangi bir sorun meydana gelmemesi için Temmuz itibariyle çalmalara balad.

çalmalarn devam ettii k hazrlklar kapsamnda ekipler, Yeniehir Ofis Yeralt Geçidi ve Yenigün Sokakta yamur suyu toplama havuzu ve menfezinin temizliini gerçekletirdi.

TEMZLK EL EKPLER BAINDA

18 personelden oluan temizlik el ekipleri, her gün kentin farkl noktalarnda bulunan yamursuyu zgara temizliklerini aralksz ekilde sürdürüyor. Ekipler, günlük ortalama 70 adet yamursuyu zgarasn elden geçiriyor.

Kanalizasyon ebekelerinde temizlik çalmalar sürüyor. Atksu Kontrol ve Ruhsat Denetim Daire Bakanl, k aylarnda oluan yalara hazrlk kapsamnda yamursuyu ebekesi dnda kanalizasyon ebekesinde olas younluk ve sorunlarn önüne geçebilmek adna temizlik çalmalarna devam ediyor.

DSK, kanalizasyon ebekelerinde günlük ortalama 45 adet bacann temizliini gerçekletiriyor. Ekipler, ayrca 5 adet kombine tipi vidanjörle günlük 2 bin 500 metre kanalizasyon ebeke boru içi hat temizlii yapyor.

çalmalar denetleyen DSK Genel Müdürü Frat Tuti, k hazrlklarna yaz itibariyle 33 personelle baladklarn söyledi. Diyarbakrllarn sorunsuz bir k geçirmesi için çalmalarnn devam ettiini dile getiren Tuti, ka hazrlk kapsamnda özellikle sorun tekil edebilecek alanlar üzerinde younlatklarn vurgulad. Tuti, Kentin daha modern ve konforlu bir hale gelmesi için vatandalardan beklentimiz cadde ve sokaklarda yer alan yamur suyu zgaralar ile kanalizasyon sistemlerine evsel atk atmamalar. Özellikle yamur suyu zgaralarna atlan poet türü atklar, suyun doal akn engelliyor ve k aylarnda oluan yalar tkanmalara sebep oluyor. Atklar, yamur suyu ve kanalizasyon sistemlerinden arndrmak DSK, için maliyet oluturuyor. Önlenebilir tkanklardan kaynakl bu maliyetleri kentte daha iyi hizmet sunmak için harcamak istiyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git