DİSKİ personeli PKK'lı çıktı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki su kanal idaresinin Silvan şubesinde çalışan Cigerhun kod adlı Necat Yüzkan çukur ve hendek olaylarında silahlı nöbet tutarak polisle çatışmalara katıldığı gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırıldı. Yüzkan’ın Suriye Kobani’de de çekilmiş çok sayıda fotoğrafları bir başka teröristin üzerindeki hafıza kartında çıktı.

Haberler 05.07.2021 - 01:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Silvan lçesinde çukur ve hendek kazan örgüt üyeleriyle birlikte silahl nöbet tuttuu, cadde ve sokaklara girmek isteyen polis araçlarna silahl saldrlarda bulunduu belirlenen Necat Yüzkann yarglanmasna Ar Ceza Mahkemesinde devam edildi. DSK personeli olduu için sokak sokak gezip kaçak kontrol ve tamir ilerinde uratn bu nedenle birçok sokak ve caddede MOBESE kaytlarna yakalanm olabileceini belirten Yüzkan terörist olmadn iddia etti.

Yakalanan bir teröristin üzerindeki hafza kartnda Kobanide çekilmi silahl fotoraflar da ortaya çkan Yüzkan, Kobaniye belediye binasnn önünden kaldrlan araçla günübirlik insani duygularla günübirlik gittim. nsani yardm kamyonlarna yardmc oldum. 10 gün sonra snrdan geçerek ülkeye giri yaptm. Ben DSK personeliyim. Belediyede çalan gariban bir içiyim. Evliyim, çocuklarm var bu tür eylerle iim olmaz. HDPnin düzenledii yasal partisel eylemlere katldm. Cezaevinde olaanüstü artlarda yayorum. Pandemi sürecinde ailem de zor durumda dedi.

HENDEKLER DOLAIP TERÖRSTLERE MORAL VERYORDU

çukur hendek olaylarna katlan Ahmet Solmaz, Recep Karsu, ervan Tuy, Abdullah Akku san tehis ederek, Silvan belediyesinde çaltn ve güvenlik güçlerine kar sözde canl kalkan olduunu ifade ettiler. Sann Tekel, Mescit, Konak ve Azizolu Mahallelerindeki hendeklerde nöbet tutan teröristlere sürekli moral verip cesaretlendirdiini belirterek, YPS yaplanmasnda aktiftir. Güvenlik güçlerine yönelik keif ve istihbarat çalmas yapard. Güvenlik güçlerinin krsal alana yapm olduu operasyonlarda bizi korumak için canl kalkan eylemlerine katlrd dediler.

SGK PRM DÖKÜMÜYLE DAA GDN GZLEMLER

Sabr ve çaylak kod adl gizli tanklar da, Necat Yüzkann Lice krsalnda silahl ve ideolojik eitim aldktan sonra uyuyan hücre olarak Silvana geri gönderildiini ve dikkat çekmemek için belediyedeki görevine devam ettiini belirterek, Örgüt içinde kadro tabir edilen salam elemanlardandr. Silvan belediyesine ait resmi plakal kepçe ile yüzünü pou ile kapatarak ilçedeki birçok kamu kurum ve kurulularn tahrip etti. Ya küçük bir grup genci minibüsle örgüte katlmaya götürürken aileleri fark ederek engel oldu. Ancak PKKllar tehdit ettii için aileler çocuklarn kurtard halde polise ikyetçi olamad. Silvan Belediyesinde personel görünmesine ramen hiç çalmadan, ie gitmeden her ay düzenli maa alyor, sigorta pirimleri düzenli yatrlyordu. Bu pirimlerin düzenli yatrlmasndaki amaç zaman zaman daa gidip geldii için dada olduu süreye ilikin bir tespit yaplmasn diye sürekli mesaiye gelmi gibi gösteriliyordu. Örgüte ideolojik yönden çok baldr. Üst düzey örgüt yöneticileriyle sürekli irtibat halindedir dedi.

SAVUNMALARI HAYATIN OLAAN AKIIYLA UYUMLU DEL

Mahkeme, Necat Yüzkan tehis eden teröristlerin ifadelerinin birbiriyle tutarl olduunu, sana iftira atmalarn gerektirecek bir husumet bulunmadn, silahl teröristlerle Kobanide çok sayda üniformal fotoraflarnn çkm olmas dikkate alndnda sann terör örgütü içinde aktif rol aldna kanaat getirdi. Savunmalarnn suçtan kurtulmaya yönelik olduundan itibar edilmediinin altn çizen mahkeme, örgüt hiyerarisi içinde üst kademe yöneticilerce kendisine verilen talimatlarla hareket ettiini vurgulad.

DSK Personeli olduu için iinin sokak sokak dolamak olduu eklindeki savunmasna itibar edilmediinden sann ülke birliini ve bütünlüünü bozmak suçundan arlatrlm müebbet hapisle cezalandrlmasna oy birliiyle karar verildi.

Ana Sayfaya Git