DİSKİ, su ile ilgili doktorları bilgilendirdi

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Diyarbakır'da çeşitli hastanelerde görev yapan hekimlere suyun Dicle Baraj Gölü'nden çeşmeye uzanan yolculuğu hakkında bilgi verdi.

Haberler 19.10.2021 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DSK, l Salk Müdürü Dr. Cihan Tekin bakanlnda 20 kiilik doktor ve idarecilerden oluan heyeti Kayapnar ilçesinde faaliyet yürüten Diyarbakr Merkez çme Suyu Artma Tesisinde arlad.

DSK Genel Müdürü Frat Tuti, doktorlara tesiste bulunan kimya, klor, havalandrma, kartrc, datm, durultucular, filtreler üniteleri, otomasyon odas ile biyolojik ve kimyasal odalarn gezdirerek birimlerin ileyii hakknda bilgilendirmede bulundu.

Tekin ve beraberindeki doktorlar, ziyarette, Diyarbakra kaliteli, temiz ve salkl ekilde ulaan suyun geçtii aamalar yerinde görme frsat buldu.

Tuti yapt açklamada, DSKnin kar amac gütmeyen bir kurum olduunu, Dicle Barajndan çemeye ulaan salkl ve kaliteli suyun belirli bir maliyeti olduunu söyledi.

Kullanlan içme suyunda kentte yaayan 1 milyon vatandan hakk olduunu vurgulayan Tuti, yüksek kayp kaçak orann en aza indirmede herkese görev dütüünü dile getirdi.

DSKnin 15 bin 722 kilometrekarelik alann tamamnda kentin en ücra köesine hizmet götürdüünü aktaran Tuti, içme suyunun özellikle bahçe, bostan ve tarla sulamasnda kullanlmasnn oldukça yanl olduuna dikkati çekti.

Tuti, Diyarbakrda çemelerden akan suyun oldukça güvenilir ve salkl olduunu kaydetti.

Ana Sayfaya Git