DİSKİ, uzaktan kontrolle su kesintilerinin önüne geçiyor

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, yaşanabilecek su kesintilerini önlemek amacıyla iki mahalleyi besleyen içme suyu ana boru hattına uzaktan kontrol vanası taktı.

Haberler 24.04.2021 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DSK Genel Müdürlüü, su kesintileri olumamas için gerekli tedbirleri alarak çalmalarna devam ediyor. Yeniehir ilçesi Aziziye ve Gürdoan mahallelerini besleyen içme suyu ana borusuna teknik ekipler tarafndan debi ölçer basnç ayar ve uzaktan kontrol vanas takld. DSK Genel Müdürü Frat Tuti ve Genel Müdür Yardmcs Selçuk Gördük, Seyrantepe mevkinde devam eden çalmalar yerinde inceledi.

UZAKTAN KONTROLLE

Basnç ve vana odasna inerek çalmalarla ilgili bilgi alan Tuti, personele kolaylklar diledi. Tuti, debi ölçer basnç ayar ve uzaktan kontrol vanas sayesinde basnç kontrolünü salayacaklarn söyledi.

Yeniehir ilçesi Aziziye ve Gürdoan mahallelerine verilen suyun basncn kontrol edecekleri için arzalarn ortaya çkmasn engelleyeceklerini ifade eden Tuti, uzaktan kontrol imkn sayesinde farkl nedenlerden oluabilecek olumsuzluklara annda müdahale edeceklerini, yaplan çalmayla su kaybn ve kesintisini önleyeceklerini belirtti.

Ana Sayfaya Git