DİSKİ yağışlı havada oluşan arızalara müdahale etti

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, kentte 28 Ekim itibariyle başlayan ve devam eden yağmurlu havada oluşan arızalara anında müdahale etti.

Haberler 03.11.2021 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DSK Genel Müdürlüü, kent merkezinde vatandalara altyap ve içme suyu alanlarnda hizmet üretmek amacyla çalmalarn sürdürüyor. DSKye bal ekipler, Diyarbakrda 28 Ekim itibariyle balayan ve devam eden meteoroloji yetkililerinden alnan bilgiye göre merkezde ortalama metrekareye 30-36, ilçelerde ise metrekareye 40-47.9 metreküp yamur dümesi sonucu vatandalarn maduriyet yaamamas için birçok noktada meydana gelen arzalara annda müdahalede bulundu.

YAMURLA OLUAN SEL

Atk Su Kontrol ve Ruhsat Denetim Dairesi Bakanl ile çme Suyu Dairesi Bakanl, yalardan önce balatt çalmalarna yal havalarda da devam etti.

Ekipler, Yeniehir, Balar, Sur ve Kayapnar ilçelerinin farkl semtlerinde meydana gelen kanalizasyon ve içme suyu arzalarn onararak vatandalara, kesintisiz içme suyu ve altyap hizmeti sundu. çalmalarda 8 adet kanal açma, 3 kazc yükleyici, 3 uzun ase temizlik, 3 özel donanml bakm-onarm arac, 48 kanal bakm-onarm personeli, 4 ef, birim amirleri ve daire bakanlarndan oluturulan 20 ekip 24 saat kesintisiz dönüümlü olarak görev yapt.

Ekipler, ayrca çevreye gelii güzel ekilde atlan evsel atklarn yal havalarda yamur suyu zgaralarnn tkanmasna sebep olan atklarnda temizliini yapt.

DSK Genel Müdürlüü, 4 merkez ilçe dnda 13 ilçe ve ilçelere bal krsal mahallelerde de benzer çalmalar yürüttü.

Ana Sayfaya Git