DİSKİ'de virüs paniği

Diyarbakır içme suyu tesisinde 4 personelde korona çıktı. Diyarbakır içme suyu şebekesinin arıtma tesisinde çalışan biri şef 4 kişide koronavirüs tespit edildi. Virüsün içme suyuyla bulaşabileceği bilinmesine rağmen DİSKİ yurttaşlara hiçbir uyarıda bulunmadı.

Haberler 17.06.2020 - 00:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr içme suyu ebekesinin artma tesisinde çalan biri ef 4 kiide koronavirüs tespit edildi. Virüsün içme suyuyla bulaabilecei bilinmesine ramen DSK hiçbir uyarda bulunmad.

ÖNLEM ALINMADI, UYARI YAPILMADI

Diyarbakr-Elaz Karayolu üzerinde Mastfro Tepesinde bulunan DSKye bal içme suyu artma tesisinde çalan E. A.nn halsizlik belirtisi göstermesi üzerine kaldrld Diyarbakr Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesinde yaplan testleri pozitif çkt. E.A.nn tespitinin pozitif çktnn DSK Genel Müdürlüü tarafndan bilinmesine ramen bu konuda, personelle herhangi bir uyarda bulunulmad belirlendi. Normal çalma düzeniyle çalmalarnn devam ettii artma tesisinde, hastalk belirtisi gösteren tesis efi B.Y. ve soyad örenilmeyen S. ve A. adl kiilerin koronavirüs belirtisi göstermesi üzerine 3 kii, test yaplmak üzere Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesine kaldrld. 3 kiinin yaplan testleri de pozitif çkt. Testleri pozitif çkan 3 kii karantinaya alnd.

BR PERSONEL YOUN BAKIMDA

Tesiste koronavirüse yakalanan ilk kii olan E. A.nn tedavi gördüü srada solunum zorluu çekmesi üzerine Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesi birinci katnda yer alan pandemi servisindeki youn bakm ünitesine alnd. E.A.nn Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesindeki tedavisi sürüyor.

TEDBR ALINMIYOR

DSK Genel Müdürlüünün 30u memur, 15i kadrolu 21 taeron irket personelinin çalt artma tesisinde 4 kiinin testinin pozitif çkmasndan sonra tedbir almamas personelin tepkisine neden oldu. Artma tesisinde çalan personeller ise tedirgin.

Ana Sayfaya Git