DİSKİ’den su depolarında bakım ve onarım çalışması

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, kent merkezine bağlı 4 ilçede yer alan gömme ve ayaklı su depolarında temizlik, bakım ve onarım çalışmaları sürüyor.

Haberler 22.04.2022 - 01:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakr Su ve Kanalizasyon daresi (DSK) Genel Müdürlüü, kent merkezine bal 4 ilçede yer alan gömme ve ayakl su depolarnda temizlik, bakm ve onarm çalmalar sürüyor.

DSK, Kayapnar, Balar, Yeniehir ve Sur ilçelerinde yer alan farkl tonajlardaki gömme ve ayakl su deposunda temizlik, bakm ve onarm çalmas balatt. Ekipler, su depolarnn bakm-onarm çerçevesinde iç-d cephe boyama, vana deiimleri, yaltm, demir aksamlarnn yenilenmesi, deponun dardan gelecek tehlikelere kar çitlerinin örülmesi ve su deposu içi temizliini gerçekletiriyor.

Balarda 13, Kayapnarda 10 ve Yeniehirde 1 su deposunda temizlik, bakm-onarm ilemlerini tamamlayan ekipler, çalmalarn Sur ilçesinde bulunan 36 su deposunda sürdürüyor. DSK Genel Müdürü Frat Tuti, ekiplerin Sur ilçesi Kengerli Mahallesinde yer alan 50 metreküp kapasiteye sahip olan su deposunun temizlik, bakm ve onarm çalmalarn yerinde inceleyerek personelden bilgi ald.

Su depolar, yaam alanlarnda önemli bir ihtiyaçtr

Halk saln korumak ve sudan kaynaklanabilecek hastalklara kar depo temizlik, bakm ve onarm çalmalarn gerçekletirdiklerini ifade eden Tuti, özellikle yaltm ilemiyle su depolarnn daha güvenli hale getirildiini belirtti. Tuti, Su depolar, yaam alanlarnda önemli bir ihtiyaçtr. Artp ebekeye verdiimiz temiz sularmz bazen depolarmzn düzenli temizliinin yaplmamasndan kaynakl kirlenmesi söz konusu olabilir. Bu tür durumlarla karlamamak için vatandalarmz depolarnn temizliini yaptrmas gerekiyor. Salkl suya ulaabilmek için su deposunun periyodik bakm takip edilmelidir. Periyodik bakm ve dezenfeksiyonu yaplan su depolar, ayrca tamire de ihtiyaç duymaz dedi.

Ana Sayfaya Git