DİSKİ’den yeni imar alanlarına içme suyu hattı

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Kayapınar ilçesinde yeni imara açılan alanlarda vatandaşlara içme suyu teminini sağlamak için çalışma başlattı.

Haberler 20.05.2022 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Su ve Kanalizasyon daresi (DSK) Genel Müdürlüü, Kayapnar ilçesinde yeni imara açlan alanlarda vatandalara içme suyu teminini salamak için çalma balatt.

DSK, kent merkezi, ilçeler ve krsal mahallelere salkl su salamak amacyla çalmalarna devam ediyor. çme Suyu Daire Bakanl, Kayapnar ilçesi Talaytepe Mahallesinin yeni yerleim alanlarnn su ihtiyacn karlamak üzere 600 mm çapndaki ana hatlara balantlarn yapt.

KAZI VE DOLGU

Ekiplerin, kaz-dolgu, boru döeme ve kaynak ilemlerini gerçekletirdii çalma sonucunda yeni imar alannda yer alan ve henüz ikamete açlmayan haneler, 24 saat kesintisiz içme suyuna kavutu. DSK Genel Müdürü Frat Tuti, ekipler tarafndan yürütülen çalmalar inceleyerek personelden bilgi ald. Her geçen gün büyüyen ve gelien kentin, bata içme suyu olmak üzere altyap sorunlarn çözmek için DSKnin, çalmalar yürüttüünü ifade eden Tuti, daha önce Kayapnar Yeniehir Ksmi çme Suyu ebeke Döemesi Yapm naat i çalmalarnda belirlenen alanlara 110, 125, 140, 160 ve 225 milim çaplarnda içme suyu ebeke hatt döediklerini hatrlatt.

YEN MAR ALANLARI

Yeni imar alanlarna ilk kazmay DSKnin vurduunu ve modern bir kenti ortaya çkarmann yolunun tamamen altyapdan geçtiini kaydeden Tuti, en temel ihtiyaç olan suyu salkl, kaliteli, ucuz ve çemeden içilebilir ekilde vatandalara ulatrmak için çaba sarf ettiklerini dile getirdi. Tuti, çme suyunun her damlas oldukça önemlidir. Kentte daha iyi yatrmlar yapmamz için herkese belirli sorumluluklar düüyor. Özellikle içme suyunun dünyann birçok yerinde tükenme noktasna geldii bugünlerde kayp-kaçak orann standartlarn altna indirmemiz gerekiyor. Kayp-kaçak orann standartlarn altna inmesiyle birlikte DSK bu kent için daha önemli yatrmlara imza atacaktr

Ana Sayfaya Git