DİSKİ'den zam yerine indirim

Diyarbakır Su ve Kanal İdaresi'nce (DİSKİ), 'Her damlası rahmet, sen suya dikkat et' sloganıyla 1 Ocak'tan itibaren geçerli olmak üzere suya yüzde 16,5 indirim yapıldı.

Haberler 29.12.2021 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Su ve Kanalizasyon daresi (DSK), 1 Ocak 2022den itibaren geçerli olmak üzere tüm abonelerin 15 metreküpe kadar su tüketimine yüzde 16,5 indirim yapt.

4920 Sayl Cumhurbakan Kararna dayanarak yaplan çalma ile abonelerin 15 metreküpe kadar su tüketimlerine, yeni yldan itibaren geçerli olmak üzere yüzde 16,5 indirim yapld.

Aylk 15 metreküp üzerindeki kullanmlar için indirimin kademeli olarak düecei, 20 metreküpten fazla su kullananlarn ise deien oranlarda fark ödeyecei belirtildi.

HER AY 880 BN METREKÜP SU TASARRUFU YAPMAK STYORUZ

DSK Genel Müdürü Frat Tuti, Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Ali Emiri Kongre Merkezinde gazetecilere yapt açklamada, yeni tarifeyle yalnzca indirim yapmadklarn, ayn zamanda su tasarrufunu özendirmek istediklerini söyledi.

Tüm abonelerin 15 metreküp su kullanm için su fiyatlarnda yüzde 16,5 orannda indirim uygulanacan belirten Tuti, bu miktar Türkiyedeki azami su kullanmlarn dikkate alarak belirlediklerini ifade etti.

Tuti, öyle konutu:

Pek çok büyükehirde su ve kanal idareleri zam yaparken biz indirim yaparak Diyarbakr büyükehirler içinde vatandalarna en ucuz suyu sunan iki ehirden biri yapyoruz. Yeni tarifeyle balattmz kampanyayla Türkiye ortalamasnn üzerinde su kullanan abonelerimizi daha az su kullanmaya ve daha az ödemeye tevik ediyoruz. Abone saymz yaklak 440 bin. Abone bana aylk 2 metreküp tasarruf salayarak, her ay 880 bin metreküp su tasarrufu yapmak istiyoruz. dedi.

Tuti, tüm aboneler için geçerli olan indirimin üst snr olan 15 metreküp miktarn Türkiye ve Diyarbakrdaki abonelerin su kullanm oranlarn esas alarak belirlediklerini kaydetti.

HEDEFMZ 86 MLYON LRANIN VATANDAIMIZIN CEBNDE KALMASI

ndirimli tarife uygulamasyla önemli hedeflerinden birinin de aboneleri içme suyunu tasarruflu kullanmaya tevik etmek olduuna iaret eden Tuti, ortalamann üzerinde su kullanan vatandalarn ortalama düzeyde su kullanmasn arzu ettiklerini kaydetti.

Maliyeti yüksek olan içme suyunu, tarlada, bahçede, araba ykamada kullanan abonelerimizi bundan vazgeçirmek istiyoruz. diyen Tuti, hedefledikleri tasarrufu gerçekletirmeleri durumunda tasarruf edilecek suyun bedelinin yaklak 40 milyon lira olacan aktard.

Tuti, Yaptmz tarife düzenlemesiyle sunduumuz indirimler ise 2021 verilerini esas alrsak 46 milyon liraya tekabül ediyor. Toplam yaklak 86 milyon liradan bahsediyoruz. Kampanyamzla hedefimiz 86 milyon lirann vatandamzn cebinde kalmas. diye konutu.

2021 ylnda balattklar 21de 21 büyük yatrm, yaplandrma ve abone kampanyalar ile ilgili bilgi veren Tuti, 21 projeden 20sine baladklarn, 12 projeyi tamamladklarn belirtti.

Tuti, dier 9 projeden 6sn 2022de, 2sini de 2023te hizmete sunacaklarn ifade ederek, 1 projenin de ihale hazrlklarn yaptklarn ve en ksa sürede tamamlayacaklarn bildirdi.

Su Gibi çözüm sloganyla balattklar borç yaplanmas kampanyasndan 38 bin 139 abonenin faydalandn anlatan Tuti, yeni abone çalmalar ile de 2020deki 30 bin yeni aboneye 2021 ylnda 35 bin yeni abone eklediklerini aktard.

Tuti, indirimli tarifenin kente hayrl olmasn diledi.

Ana Sayfaya Git