DİSKİ'nin 21 projesi tanıtıldı

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünce (DİSKİ) gerçekleştirilen 21 projenin tanıtılması amacıyla "21. Yüzyılın 21. Yılında 21. Büyük Yatırımının Tanıtım Toplantısı" düzenlendi.

Haberler 17.06.2021 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vali Münir Karalolu, Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezindeki toplantda, kentte son 1 yldr pozitif gündemin bulunduunu, yatrm, hizmet, vizyon, etkinlikler, istihdam, i ve an konuulduunu söyledi.

Diyarbakrda göreve baladndan beri çok sayda hizmete imza atklarn aktaran Karalolu, öyle konutu:

Surlarn diriliinden EKAY projesine, lojistik merkezimizden organize sanayi bölgelerimize, çar merkezlerimize, Ashab- Kehf ve Uyan Günü etkinliinden Diyarbakrn fetih kutlamalarna, krsalda 1200 kilometre yol inasndan, tramvay yatrmna, yeni caddelere, sokaklara, kavaklara, UNESCO yaratc ehirler ana girmekten kentin deeri olan 9 yeni yemek kültürümüzün corafi iaret almasna, yeni içme su ishale hatlarndan, yeni artma tesislerine, gençlik hizmetleri, gençlik spor salonlar, bilgi evleri, akademik liseler, sosyal kartlara kadar daha onlarca yüzlerce hizmetten bahsedebiliriz.

Karalolu, Diyarbakrda artk kimsenin kaostan, kargaadan, huzursuzluktan bahsetmediini, yakaladklar bu pozitif gündemi, huzur ve güven ortamn el birliiyle büyütmenin, yeni iler yapmann ve deerler üretmenin herkesin görevi olmas gerektiini aktard.

SUDA KAçAK ORANI

Kuraklk nedeniyle suyun daha tasarruflu kullanmas ve kayp kaçak oranlarna dikkat edilmesi gerektiini anlatan Karalolu, unlar kaydetti:

Abone saymz son bir yl içinde yüzde 7 artt. Suda kaçak oranmz aa doru geliyor. Halen 4 merkez ilçede 65 milyon metreküp su kayp ve kaçaksa bunu gidermek hepimizin ortak görevi olmaldr. Bunu sadece DSKdeki çalan arkadalardan beklememiz de hakszlk olur. Bu ehirde yaayan herkesin ortak görevi olmaldr. Yaknnzn, akrabanzn, komunuzun da abonesiz su kullanmasna izin vermeyin. Eer sitenizin bahçesini hala içme suyu ebekesinden birileri suluyorsa buna dur deyin arkadalar. Su kayna sonsuz deil. Su borçlarnn yaplandrlmasna ilikin yeni bir kampanya balattk. Eylüle kalmadan gel helalleelim diyoruz. Faizler, cezalar dahil 102 milyon lira alacamz var. Sadece ana borcu pein ödemek isteyen pein ödeyecek, pein ödemek istemeyen de 18 aya taksitlendirip 18 ay içinde borcunu ödemi olacak. Bu ciddi bir frsattr. 31 Austos son gün.

DSK Genel Müdürü Frat Tuti de bu yl hayata geçirilen 552 milyon liralk 21 proje tantld.

Ana Sayfaya Git