DİSKİ’ye Sıfır Atık Belgesi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, atık oluşumunun azaltılması ve atıkların kaynağında ayrıştırılarak ekonomiye kazandırılması için çalışmalarını tamamlayarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Diyarbakır İl Müdürlüğünden 2 adet Sıfır Atık Belgesi aldı.

Haberler 29.01.2021 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DSK Genel Müdürlüü, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann ei Emine Erdoann himayesinde tüm yurtta balatlan Sfr Atk Projesi kapsamnda Sfr Atk Yönetmeliince çalmalarn tamamlayarak Sfr Atk Belgesini almaya hak kazand.

ATIK BELGES

Temmuz 2019da yaymlanan yönetmelik çerçevesinde, tüm yerel yönetimler, kamu ve özel kurum ile kurulularnn Sfr Atk Belgesi alma yükümlülüü bulunuyor. DSK, Sfr Atk Yönetim Sistemi Yönetmeliini merkez binasnda ve leri Biyolojik Atk Su Artma Tesisinde uygulamaya koyarak 2 adet Sfr Atk Belgesi almaya hak kazand. Binadaki katlara tehlikeli ve tehlikesiz atk kumbaralar yerletirildi. Sfr atk hedefiyle çalmalarn sürdüren DSK, kurduu Sfr Atk Sisteminin bilgi ve belgelerini çevre ve ehircilik Bakanlna bal Entegre çevre Bilgi Sistemine yükleyerek temel seviye Sfr Atk Belgesi bavurusunu yapt. çevre ve ehircilik l Müdürlüü, DSKnin bavurusunu inceleyip onaylanarak temel seviye Sfr Atk Belgesi verdi. Daha temiz ve salkl bir kent için Sfr Atk Projesini il genelinde de yaygnlatrmay hedefleyen DSK Genel Müdürlüü, geri dönüüm alannda toplumsal bilinci yaygnlatrmak için çalmalarn tüm hzyla sürdürüyor.

Ana Sayfaya Git