Diyar-ı huzur haline geldik!

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Şimdi huzur ve güvenin tesis ve temin edildiği Diyarbakır'da artık önceliğimiz ekonomik ve sosyal kalkınma." dedi.

Haberler 28.09.2018 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Sur ilçesindeki muhtarlarn katlmyla düzenlenen etkinlikte konuan l Valisi Hasan Basri Güzelolu, kentin ortaya konan kamu hizmeti kalitesiyle eitimden sala, sosyal hizmetlerden kültüre, alt yapdan üst yapya kadar pek çok konuda ülkede adndan baaryla söz ettirdiini bildirdi. Güzelolu, kentin artk Diyar- Huzur haline geldiine, otellerde yer kalmadna, uçak biletlerinin bir hafta önce tükendiine iaret ederek, kentin eski ihtiamyla gelecee güven, kararllk ve huzur içinde yol aldn anlatt.

imdi huzur ve güvenin tesis ve temin edildii Diyarbakrda artk önceliimiz ekonomik ve sosyal kalknma. diyen Güzelolu, tarmdan balayarak sanayiye, hizmetler sektörüne kadar müthi bir hamle içinde olduklarn dile getirdi. Bütün kriz tellallarna, frsatçlarna ramen Tekstil htisas Organize Sanayi Bölgesinin parsel baznda ilanna çktklarna dikkati çeken Güzelolu, beklentin ötesinde üç katna varan bir talep aldklarn belirtirken, Turizmde 1 milyon turist ve 100 bin dorudan istihdam hedefiylediini söyledi.

l Valisi Hasan Basri Güzelolu, kentte huzurun hakim olduunu belirterek, Bugün, Diyarbakr bir Diyar- huzur haline geldi, otellerimizde, misafirhanelerimizde yer bulunmuyor. Diyarbakra uçak seferiyle gelmek istediinizde bir haftadan önce bilet bulamyorsunuz dedi.

SUR MAHALLE MUHTARLARI

Merkez Sur ilçesi muhtarlar ile Yatrm zleme ve Koordinasyon Bakanl Toplant salonunda bir araya gelen Vali Hasan Basri Güzelolu, salanan güven ve huzur ortamnn kente kaktlarn anlatt. Vali Güzelolu, Dünya Turizm Yazarlar Birlii tarafndan ylda bir kez verilen Altn Elma turizm ödülünün bu yl Diyarbakra verildiini hatrlatarak, geçmite yaanan aclarn geride kaldn söyledi.

SUKDAK çALIMALAR

Sur ilçesinde terör örgütünün ve ihanet odaklarnn, milletin gelimesinin önüne koyduu engellerin, açt çukur ve barikatlar ve yaanlan aclarn geride kaldn söyleyen Vali Güzelolu, konumasn öyle sürdürdü:

Devletin milletini kucaklamas, insann merkeze alan bir anlaya yaklamas, efkat ve merhametle yaklamasyla bugün Sur, eski ve çok güzle geçmiine tekrar dönen ve gelecee çok iddial yürüyen bir ilçe haline geldi. Surun ve o bizim kültürümüzün o özel eserlerini ykmak isteyenlere inat, biz onlar tekraren ina edelim. Yaktklar camileri, yaktklar Kuran- Kerimleri, ihanet ettikleri bu milletin deerlerini, bu milletin evlatlar olarak yeniden ayaa kaldrdk, dirilttik. Hiçbir ihanet düüncesi ve örgütü bu aziz milletin kararl, bu devletin bu tutumu karsnda hiçbir zaman baarya ulaamad, ulaamayacak.

BÖLGEDE SALANAN HUZUR

Onlar iç ve d destekçiler, onlarla i birlii yapan çevreleri, her kim varsa uzantlar, her dönemde bu milletin imanl ve kararl iradesiyle yok oldular ve yok olmaya mahkum oldular. çünkü, bu millet dual bir millettir. Bu millet bu duruuyla tarihin her döneminde adaleti ve hakk temsil etmektedir. ster silahl terörle, ister ekonomik terörle, hangi yolla gelirlerse gelsinler, bu aziz milletin bu iradesi karsnda yok olup gideceklerdir. Onlarn ii ykmak ve yakmaktr, onlarn ii kan ve göz yadr, beslendikleri kaynak odur. Bizim iimiz de ina ve ihyadr, yapmaktr

DYAR-I HUZUR KENT OLDUK

Diyarbakrn huzur kenti haline geldiini belirten Vali Güzelolu, Bugün Diyarbakr bir Diyar- huzur haline geldi, otellerimizde, misafirhanelerimizde yer bulunmuyor. Diyarbakra bir uçak seferiyle gelmek istediinizde, bir haftadan önce bilet bulamyorsunuz. Smyoruz, niye? çünkü, artk bu kent, eski ve eskinin ihtiamyla gelecee güvenle, kararllkla yol alyor. imdi huzur ve güvenin tesis ve temin edildii Diyarbakrda artk önceliimiz ekonomik ve sosyal kalknma, tarmdan balayarak sanayiye, hizmetler sektörüne müthi bir hamle içerisindeyiz diye konutu.

ORGANZE SANAY BÖLGESNDE

Diyarbakr Organize Sanayi Bölgesinde parsele ve talebe karlk veremediklerini belirten Vali Hasan Basri Güzelolu, Beklentimizin ötesinde üç katna varan bir talep aldk. Bugün itibariyle taahhüt edilen ve inallah ön sözlemelerini de imzalayacamz perspektifte, yaklak 400 milyon Türk lirasn net aan 6 bin 300 kiiye ulaan istihdam taahhüdüyle yatrmclar adeta akn ettiler. u an da yeni taleplere yer bulamyoruz. Organize sanayi bölgemizde parsele ve talebe karlk veremiyoruz. kinci Organize sanayi bölgemizin kararyla en ksa zamanda orada tahsis yapacaz diye konutu.

Toplant daha sonra kurum müdürleri ve muhtarlarn sorun ve çözüm önerilerini dile getirmesi ile devam etti.

Ana Sayfaya Git