Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti sürüyor

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önünde tuttukları evlat nöbeti devam ediyor.

Haberler 08.04.2020 - 11:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 219inci gününe girdi.

Hakkarinin Yüksekova ilçesinden 6 yl önce 14 yanda daa kaçrlan olu Hamza için gelen Zümrüt Salim, evlatlarna kavuuncaya kadar oturma eylemine devam edeceini söyledi.

Evlatlarmz için buraya geldik. Hastalmza ramen oturmaya devam ediyoruz. Evlatlarmz gelmeden buradan gitmeyeceiz. diyen Salim, oluna duyduu özlemi dile getirdi.

EYLEMLER SÜRÜYOR

Salim, Olumu HDPden istiyorum. Nasl götürmülerse, öyle de getirsinler. Olum devlete sn, teslim ol. dedi.

rnakn dil ilçesinden daa kaçrlan olu Mahmut için oturma eylemini sürdüren baba Emin Arslan da yeni tip koronavirüse (Kovid-19) kar aldklar tedbirlerle evlat nöbetini sürdürdüklerini belirtti.

çocuklarna kavuana kadar da oturma eylemine devam edeceklerini dile getiren Arslan, HDP eliyle olum PKKya verildi. Siz bizden ne istiyorsunuz? 14 yandaki çocuk silahtan ne anlar? Neden bu acy bize çektiriyorsunuz? Olumun hayalleri vard. Hayallerini de çaldnz. Olumu brakn. diye konutu.

Arslan, oluna teslim olmas çarsnda bulunarak, Bu bayrak altnda yayorum. Gerekirse canm devletim için seve seve feda ederim. Olum eer sesimi duyuyorsan devletine sn, teslim ol. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git