Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti sürüyor

Anne Zümrüt Salim: "Koronavirüse rağmen evlatlarımıza kavuşmak için oturma eylemimize devam ediyoruz. Teslim olan çocuklar gördüm, sevindim. Ben de evladıma kavuşmak istiyorum" dedi.

Haberler 10.04.2020 - 02:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakr annelerinin daa kaçrlan çocuklarna kavuma ümidiyle HDP l Bakanl binas önünde tuttuklar evlat nöbeti devam ediyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 220nci gününe girdi.

Hakkarinin Yüksekova ilçesinden 6 yl önce 14 yanda daa kaçrlan olu Hamza için gelen Zümrüt Salim, yapt açklamada, evlatlarna kavuuncaya kadar oturma eylemine devam edeceini söyledi.

Salim, 220 gündür eylemlerinin sürdüünü belirterek öyle konutu:

Koronavirüse ramen kalkmadk, evlatlarmza kavumak için oturma eylemimize devam ediyoruz. Teslim olan çocuklar gördüm, çok sevindim. Ben de evladma kavumak istiyorum. Hamza, olum senin için burda oturuyorum. Kardelerin, baban hepimiz seni çok özledik. Ben derdinden hasta oldum. HDP nasl oluma götürmüse, getirsin. Olumu almadan buradan kalkmayacam.

Oluna teslim olmas için çarda bulunan Salim, Hamza, olum gel, devletine teslim ol. Korkma gel. Hepimiz ailece seni bekliyoruz. dedi.

5 yl önce 15 yandayken daa kaçrlan olu Özkan Aydn için oturma eyleminde yer alan baba Süleyman Aydn ise HDP aracyla çocuklarnn kaçrldn ifade ederek öyle konutu:

Eylemimize devam ediyoruz. HDP milletvekilleri binaya girip çkyor. Bizi görmezden geliyorlar. Niye gelip çocuklarmz PKKdan istemiyorlar. Koronavirüs salgn var. Burada birimize bir ey olursa sorumlusu HDPdir. Neden gelip bizim çocuklarmz istemiyorsunuz. Eer siz de biraz vicdan vars gelip çocuklarmz istersiniz. Hepimiz kararlyz buradan bir yere gitmiyoruz.

Artk aklnza banza toplayn, sizi kullanyorlar

çocuuna teslim olmas çarsnda bulunan Aydn, Olum beni duyuyorsan, gel teslim ol. Olum onlar sizi maaralarda ölüme mahkum ediyorlar. Yöneticileri gidip scack yataklarnda yatyorlar. Artk aklnza banza toplayn, sizi kullanyorlar. Gelin scak yuvanza, annenize, babanza dönün. Anne ve babanz dnda kimsenin size hayr yok. Gelin teslim olun, bitsin artk bu hasretlik. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git