Diyarbakır Barosu: Verilen sözler tutulmalı

Tahir Elçi cinayetinin aydınlatılması için 64’üncü haftada bir araya gelen Diyarbakır Barosu, "Verilen sözler tutulmalı ve bu olay ivedili bir şekilde aydınlatılmalıdır” dedi.

Haberler 18.02.2017 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakr Barosu, Surda katledilen eski baro bakanlar Tahir Elçinin faillerinin bulunmas, soruturma dosyasnn hzl ve etkili yürütülmesi talebiyle her hafta olduu gibi bir kez daha Diyarbakr Adliyesi önünde açklama düzenledi. çok sayda avukatn cübbeleriyle katld 64üncü hafta eyleminde üzerinde Elçinin fotorafnn yer ald Kürtçe ve Türkçe yazl Em te ji br nakin (Seni unutmayacaz) pankart açld. Baro adna açklamay Diyarbakr Baro Bakan Yardmcs Velat Alan yapt.

VERLEN SÖZLER TUTULMADI

Tahir Elçinin katilinin 64 haftadr tespit edilemediini hatrlatan Alan, Gündüz ortas kameralar önünde gerçekletirilen bu cinayet 64 haftadr aydnlatlmad. Biz buradayz ama katiller darda. Soruturma dosyasnn bu kadar ar ilemesi, katillerin bu güne kadar bulunmamas kabul edilemez bir durumdur dedi.

Cinayetin aydnlatlmamasnn kamu vicdann da sarstn kaydeden Alan, Bizler bu hafta da buradan tekrar haykryoruz bu olay en ksa sürede aydnlatlmal, katiller ve arkasndaki güçler tespit edilmelidir. Diyarbakr Barosuna verilen sözler tutulmaldr ve bu olay ivedili bir ekilde aydnlatlmaldr ifadelerini kulland. Açklama 5 dakikalk oturma eylemi ile son buldu.

Ana Sayfaya Git