Diyarbakır Kudüs fethine hazırdır

AK Parti Konya Milletvekili ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, bir derneğin davetlisi olarak geldiği Diyarbakır'da katıldığı konferansta, Filistin ve Suriye'de yaşanan olaylara değinerek, "Diyarbakır'da miracı, cuma namazını idrak ederken Suriye'nin kanlı rejimi, Şam civarındaki kardeşlerimize kimyasal kullanıyor." dedi.

Haberler 14.04.2018 - 10:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ahmet DEMR/Tahir KARAKEç

DYARBAKIR-lim Yayma Cemiyeti Diyarbakr ubesinin daveti üzerine kente gelen eski Babakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutolu, Merkez Yeniehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen, Bilgi, Bilinç ve Ahlak konulu konferansa konumac olarak katld.

Konferans öncesi AK Parti Diyarbakr Milletvekili Galip Ensariolu ve partililer ile birlikte Sur ilçesindeki Ulu Camide cuma namaz klan Davutolu, daha sonra da Gazi Caddesi üzerindeki esnaf ziyaret ederek, sorunlarn dinleyip, ksa süreli sohbet etti. Yal bir kadnla da hatra fotoraf çektiren Davutolu, saat 15.30da konferansn verilecei kültür merkezine geldi.

Davutolu, konferans salonunda alk ve sevgi gösterileri arasnda karland. Konumasna balamadan önce Davutolunun yanna gelen beyaz sakall, yal bir kii, Babakanmz, Cumhurbakanmz iyidirler. Allah raz olsun, sa olun, var olun diye bard. Yal adam korumalar tarafndan uzaklatrld.

MESCD- AKSA KOKUSU VAR

lim Yayma Cemiyeti Diyarbakr ube Bakan Dr. Ali Karakan selamlama konumasnn ardndan konumasna balayan Davutolu, slamiyetin 5inci Harem-i erifi Diyarbakrda olmaktan duyduu memnuniyeti dile getirerek, Türk ve Kürtlerin etle trnak gibi olduunu, birini dierinden ayrmann mümkün olmadn söyledi. Bugün Miraç Kandili olduunu hatrlatan Davutolu, cuma namazn kld Ulu Camiden Mescid-i Aksann kokusunu aldn anlatt. ehirler ve Medeniyetler kitabndan alntlar yapan Davutolunun, Kürt edebiyatnn önde gelen isimlerinden Feqiy Teyrann eserinden bir bölümü Kürtçe okumas, salonda bulunanlar tarafndan alkland.

KUDÜS HAKKININ SAVUNULMASI

Konumasnn devamnda Suriyede Esad rejimine ve sraile tepki gösteren Ahmet Davutolu, öyle dedi:

Cumamz idrak ederken, miracmz idrak ederken terör devleti srail rejimi, Kudüs ve Gazzede kardelerimize zulüm etmektedir. Yine biz burada Ulu Camide cumay idrak ederken, tarihin en kanl rejimlerinden biri olan Suriye kanl rejimi, am civarndaki Müslüman kardelerimize kar kimyasal silah kullanyor. Böyle bir zulüm karsnda bizim sessiz kalmamz kimse beklemesin. amda kardelerimizi katleden Suriye rejimine lanet ediyoruz. nallah am- erif, o güzel ismiyle bu zulümlerden kurtulacaktr. 7-8 yldr devam eden bu zulüm inallah bir gün sona erecektir. nsanlk tarihinin en kanl rejimlerinden birine ahit olan Filistin topraklarndaki igalin, igalci terör devleti srail de bilsin ki, nice igalciler Kudüse gelmiti ama kalamadlar. Kudüs yeni bir Selahaddin Eyyubi bekliyorsa, Diyarbakr burada hazrdr ve her zaman Kudüsun hakkn savunmaya hazrdr. Böyle bir günde, miraç gününde Diyarbekirdeyiz. Kudusü, Mescid-i Aksay, am- erifi anmadan Diyarbakrda konumaya balamak olmazd.

ZHNYETLER BR VE KRLDR

15 Temmuzda darbe giriimi bir baka hain terör çetesi tarafndan gerçekletirildiini belirten Davutolu, aln PKKy vurun FETÖye, aln FETÖyü vurun PKKya ve bunlarn hepsi ayn kirli zihniyetin yansmas olduunu ifade etti.

Davutolu, bu terör örgütlerinden biri binlerce yl bir arada yaam bir milletin fertlerini birbirine düürmeye çalt, dieri ise Müslümanlar birbirine düürmeye çaltn vurgulad. Davutolu, konuurken ksa süreliine elektriklerin kesildii srada gönülden gönüle konuanlar için mikrofona ihtiyaç olmadn kaydetti. Konferansn sonunda Davutoluna el yazmas Kuran- Kerim hediye edildi.

Ana Sayfaya Git