Diyarbakır- Mardin karayolu sağanakla su altında kaldı

DİYARBAKIR'ın Çınar ilçesinde dün öğlen saatlerinde başlayan sağanak yağış, Mardin karayolunun sular altında kalmasına neden oldu. İlçe merkezinde de uzun süre yağan yağmur, hayatı olumsuz yönde etkiledi.

Haberler 06.05.2018 - 12:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr- Mardin karayolunun içinden geçtii çnar ilçesinde dün ölen saatlerinde iddetli saanak ya balad. iddetini artrarak akam saatlerine kadar devam eden ya nedeniyle, Diyarbakr ve Mardini birbirine balayan karayolu su altnda kald. Seyahat eden araçlarn zor anlar yaad karayolundaki su baskn, uzun süre hayat olumsuz etkiledi. Yamurun etkili olduu çnar ilçe merkezinde de sokaklarda sel olutu. Baz ev ve i yerleri su altnda kald. lçe giriinde bulunan ekili arazilerde de su taknlar meydana gelirken, suyun dereye doru ak yönünde iddetli aknt meydana geldi.

MSKETTEN BÜYÜK

ÖTe yandan, Yaklak bir haftadr anlurfann Siverek ilçesin de aralklarla devam eden saanak yalar yerini doluya brakt.

20 dakika boyunca ilçenin krsal mahallelerin de yaan misket büyüklüünde dolu, hazrlksz yakalanan vatandalara zor anlar yaatrken, ekin ve üzüm balar yan sra baz araçlara da zarar verdi.

Bir süredir ilçe de etkili olan yalar sele neden olmu, baz büyük ve küçükba hayvanlar telef olmutu. Meteorolojiden lçe de yalarn bir süre daha devam edeceini örenildi.

Ana Sayfaya Git