Diyarbakır Valisi Aksoy'a veda yemeği sürprizi

Diyarbakır Valisi adına düzenlenen veda yemeğinde konuştu. Diyarbakırlıyı ve Dİyarbakır'ı çok özleyeceğini sözlerine ekleyen Vali, ''herkesin mutlaka gelip görmesi greken bir şehirdir'' dedi.

Haberler 30.06.2017 - 02:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valisi adna düzenlenen veda yemeinde konutu. Diyarbakrly ve Dyarbakr çok özleyeceini sözlerine ekleyen Vali, herkesin mutlaka gelip görmesi greken bir ehirdir dedi.

Diyarbakr Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakrn dier büyük ehirlerle hiçbir fark yok. Herkes gönül rahatlyla Diyarbakra gezmeye de yatrm yapmaya da gelebilir, gelmelidir. dedi.

Valiler Kararnamesiyle Kocaeli Valiliine atanan Aksoy için Diyarbakr Valiliince bir otelde veda yemei program düzenlendi.

Programda konuan Aksoy, göreve baladktan ksa bir süre sonra 6-7 Ekim olaylaryla, daha sonrasnda artan ve azalan terör olaylaryla uramak zorunda kaldn hatrlatt.

Aksoy, terörle mücadele ederken hukuk devletinin tamas gereken vasflar çerçevesinde bir mücadele yürütüldüünü ve güvenlik güçlerine de teröristle vatanda ayracaz, sivillere asla zarar vermeyeceiz talimat verdiini aktararak, öyle konutu:

Sivillere zarar vermeme adna yeri geldi ehit oldular. Ben özellikle güvenlik birimlerimize teekkür ediyorum. Polisimize, askerimize, korucumuza bu hassasiyeti son noktaya kadar büyük bir ciddiyetle tadklar için bu vesileyle bütün ehitlerimizi de rahmetle anyorum.

Terörle mücadele edilirken sadece silahla deil terörü besleyen dier alanlarla da mücadele edilmesi gerektiini savunan Aksoy, kentin her alanda hak ettii seviyeye gelmesi için kar karya olduu alg sorunun ortadan kaldrlmas için çaltklarn dile getirdi.

Aksoy, i adamlar ve tur operatörlerini kente davet ederek, sözlerini öyle sürdürdü:

Gelip buray gördükten sonra Diyarbakrn anlatlanla hiç örtümediini, gerçek Diyarbakrn çok farkl olduunu gözleriyle görüyorlar. Diyarbakrn dier büyük ehirlerle hiçbir fark yok. Herkes gönül rahatlyla Diyarbakra gezmeye de yatrm yapmaya da gelebilir, gelmelidir.

Aksoy, tamamlanan ve devam eden projelerle ilgili olarak kente yatrm yapmak isteyenler için çok ciddi bir altyap oluturulduunu söyledi.

çalmalar esnasnda birçok konuda devlet büyüklerinin ilgi ve desteini gördüklerinin altn çizen Aksoy, 3 yllk süreç içerisinde belki 10 defaya yakn cumhurbakanmz aramtr, sormutur, bilgi almtr ve talimatlarn iletmitir. Babakanlarmz da ayn ekilde Diyarbakra olan ilgileri oldukça yüksek, sorunlarn çözümünde de hükümet olarak neler yapabiliriz konusunda hem bizim fikirlerimizi aldlar hem de talimatlaryla bakanlarmzn bu çalmalar yürütmelerini saladlar. diye konutu.

Konumann ardndan Aksoy ve eine çeitli hediyeler takdim edildi.

Ana Sayfaya Git