Diyarbakır ve Güneydoğu'nun ilk Millet Bahçesi havadan görüntülendi

Terör olayları sonrası yeniden yapılandırılan Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Millet Bahçesi 150 dönümlük arazi üzerine yaklaşık 24 milyon lira harcanarak tamamlandı. Millet Bahçesi havadan görüntülendi.

Haberler 15.08.2019 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Terör olaylar sonras yeniden yaplandrlan Sur ilçesinde Millet Bahçesinin yapm tamamlanarak vatandalarn hizmetine açld. hlas Haber Ajans (HA) tarafndan drone ile havadan görüntülenen Millet Bahçesinde Sur Kaymakam Abdullah çiftçi incelemede bulundu.

Surda kazanmlar göz önünde bulundurularak çalmalar yapld

Surun ihya ve inaa çalmalarnn bütün hzyla sürdüünü belirten Kaymakam çiftçi, Bilindii üzere Sur ilçesinde 2016 ylnda terör örgütü tarafndan çukur eylemleri balatld ve Sur ilçemizin tarihi, kültürü deerleri ve 33 medeniyete ait izler yok edilmek istendi. çatma sürecinin sona erdii Mart 2016dan itibaren devletimiz bütün kurum ve kurulular ile Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoann önderliinde ve talimatlar ile Sur ilçesinin ihya ve inaa edilmesi konusunda önemli bir çalma balatt. Sur içerisinde Melikahmet Caddesi, Gazi Caddesi ve beraberindeki bütün alanlarda önemli yenilemeler yapld. Restorasyonlar yapld. Cephe yenilemeleri yapld. yerlerinin tadilatlar yapld. Sur ilçesinde terör örgütlerinin ykt mahallelerde bin 500 konutluk bir alan tahsis edildi ve bu konutlarda çou yapld. Konutlarn yapm çalmasnda önemli bir aamaya ulald. Beraberinde de dier yerlerin de çalmalar sürüyor. Surun tarihi, kültürü, deerleri ve geçmii ile ilgili bütün kazanmlar göz önünde bulundurularak çalma yapld. Bu çalmalar yaplrken de Sura gelecek turistler hedeflendi sürekli. Bununla ilgili olarak Surda 10 adet butik otel yapld ve 9u önemli bir aamaya gelinerek bu yl sonuna kadar fiziki olarak tamamlanm olacak dedi.

Diyarbakr ve Güneydou ilk Millet Bahçesine kavutu

Yaplan çalmalarda Surun donat ve yeil alana büyük bir ihtiyaç olduunun ortaya çktn aktaran Kaymakam çiftçi, çevre ehircilik Bakanl tarafndan yaplan çalmalar ve TOKnin ihalesi ile Ocak aynda ihalesi yapld. Sur yeni bir Millet Bahçesine, Güneydouda ilk Millet Bahçesini kavumu oldu. Buras Fiskaya ile Mardinkap arasnda tarihi sularla ve UNESCO Dünya Miras listesine girmi Hevsel Bahçelerinin olduu çok özel bir alanda yaplan bir Millet Bahçesi. 150 dönümlük bir alan buras ve tamamlanarak milletin hizmetine açld. Surun, Diyarbakrn ve Diyarbakra gelecek herkesin yeil alanla ilgili özlemlerini, beklentilerini karlayacak özellik ve vasflarla yapld. Gerek aaç dikiminden gerekse yeil alan çalmalar ile otopark sknts olmadan rahatlkla ailelerin yürüyerek Surdan ve dier yerlerden gelebilecekleri, Surdaki maneviyatla buradaki doann birlikte yaanabildii, kültürün, tarihin ve medeniyetin bir arada olduu özel bir alana kavumu olduk ve inallah Diyarbakr ve Sura gelen bütün misafirlerimizi en iyi ekilde doa ile kavuturabileceimiz bir alana da kavumu olduk. Buras 23 milyon 800 bin liraya mal oldu. TOK tarafndan ihale edilerek 6 ayda tamamlanarak halkn hizmetine açld diye konutu.

Ana Sayfaya Git