Diyarbakır'ın 4 ilçesinde narko-terör operasyonu

Diyarbakır’ın Kocaköy, Hani, Lice ile Çınar İlçesi kırsal kesiminde düzenlenene narko-terör operasyonları kapsamında, el yapımı patlayıcılar, el telsizleri, silah ve mühimmatlar ile toplam 1 ton 37.8 kilo esrar maddesi ele geçirildi.

Haberler 15.10.2017 - 13:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Kocaköy, Hani, Lice ile çnar lçesi krsal kesiminde düzenlenene narko-terör operasyonlar kapsamnda, el yapm patlayclar, el telsizleri, silah ve mühimmatlar ile toplam 1 ton 37.8 kilo esrar maddesi ele geçirildi. Operasyonlarda ayrca terör örgütünün kulland 2 doal maara ile 2 snak da kullanlmaz hale getirildi.

Diyarbakr Valilii 11 Ekim günü 4 ilçede balatlan Bayrak-63 ehit Güvenlik Korucusu hsan Gür Operasyonunun 13 Ekim günü saat 22.00da sona erdiini açklad. Valilik, operasyonda ele geçirilen silah, mühimmatlarla ilgili u bilgileri verdi:

Anlan operasyon kapsamnda gerçekletirilen temas aramalar sonucunda; 1i bölücü terör örgütü ibirlikçisi, 1i uyuturucu madde imal ve ticareti yapma suçundan aranan olmak üzere 2 üpheli yakalanm, 208 araç ve 519 ahsn sorgulamas yaplm, 18 ev ve eklentisinde adli arama faaliyeti icra edilmitir. Bölücü terör örgütü mensuplarna ait 2 adet snak ve 2 adet doal maara tespit edilmeyi müteakip, kullanlamaz hale getirilmitir.

ÖRGÜTÜN CEPHANEL

El yapm patlayc düzenei, silah, mühimmat bulunduu belirtilen valilik açklamasnda, u bilgilere yerverildi:

Hani ilçesi Krm Köyü mülki snrlar içerisinde, mayn/EYP yapmnda kullanlan 2 adet Tol serisi ateleme sistemine monteli olmak üzere 5 adet el telsizi, 2 adet elektrikli fünye, 2 metre infilakl fitil, 1 adet Alpha Fire ateleme sistemi, 239 adet pil, 500 metre kablo ve 3 adet koli bant ele geçirilmitir. Lice ilçesi Gökçe Köyü mülki snrlarndaki aaçlar arasna gizlenmi, 5 kglk ya tenekesi içerisine hazrlanm 1 adet el yapm patlayc düzenei, 1 adet Alpha Fire ateleme sistemi, 10 metre kablo ve 1 adet büyük pil bulunmay müteakip, Patlayc Madde Tespit ve mha Timince (PAMT) yerinde imha edilmitir. Kocaköy ilçesi Gözeba Köyü Eldemez mezras ile Hani ilçesi Yayvan Köyünde icra edilen adli arama faaliyeti neticesinde; 1 adet Kalenikof P.Tf., 2 adet arjör, 213 adet 7,62 mm Kalenikof P.Tf.fiei, 1 adet Bushnell marka 4x28 Keskin nianc dürbünü ve 1 adet Magnum marka ruhsatsz av tüfei ele geçirilmi, 1 üpheli ahs yakalanarak gözaltna alnmtr.

çINARDAK OPERASYON

Valilik ayrca Cumhuriyet Basavclnn talimat gereince, çnar lçesi Baakl Köyündeki bir konut ile eklentilerinde adli arama yapldn açklarken, Mayn/EYP yapmnda kullanld deerlendirilen 6 adet 12 kiloramlk mutfak tüpü, 39 adet piknik tüpü, 4 adet Aselsan Kobra marka el telsizi, 2 adet arj aleti ve adaptörü ele geçirilmi, 1 üpheli yakalanarak gözaltna alnmtr. Cumhuriyet Basavclnn talimatlar gereince, delil niteliine haiz olan silah, mühimmat ve malzemeler muhafaza altna alnm, dier malzemeler yerinde imha edilmitir diye bilgi verdi.

ELE GEçRLENLER

Diyarbakrda Narko-terörizmle mücadele çalmalar kapsamnda Kocaköy lçesi aklat ile Boyunlu Köyü mülki snrlar içerisindeki arazi, konut ve eklentilerinde yaplan aramalarda ise adli arama sonucunda, toplam 7 bin 756 kök kenevir bitkisi, 911.7 kilo kubar, 126.1 kilo toz olmak üzere 1 ton 37.8 kilo esrar maddesi bulunmu, Cumhuriyet Basavcsnn talimat gereince, kenevir bitkileri numune alnmasn müteakip usulüne uygun olarak yerinde imha edilmi, esrar maddesi muhafaza altna alnmtr. Bölgemizde yaayan vatandalarmzn huzur ve güvenliinin salanmas ve teröristle mücadele kapsamnda yürütülen operasyonlara artan bir azim ve kararllkla devam edilmektedir.

Ana Sayfaya Git