Diyarbakır'a kar mı yağmış?

Dün sabah saatlerinde mevsimin ilk karı Kent merkezine yağmaya başlarken, kar yağışı Lice, Kulp, Hani gibi ilçelerin yüksek bölgelerinde daha etkili oldu.

Haberler 18.01.2020 - 11:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr kent merkezinde mevsimin ilk kar yad.

Dün sabah saatlerinde mevsimin ilk kar Kent merkezine yamaya balarken, kar ya Lice, Kulp, Hani gibi ilçelerin yüksek bölgelerinde daha etkili oldu. Kar yann kentin yüksek yerlerinde etkisini birkaç gün daha sürdürecei belirtilirken, hava scaklnn ise 2 ile 4 derece arasnda dümesi bekleniyor.

BUZLANMA OLUTU

Öte yandan, kar ya ile birlikte yer yer buzlanmann olumas sürücülere zor anlar yaatt. Kar yana en çok sevinen çocuklar oldu. Kar kalnl fazla olmamasna ramen çocuklarn, karn tadn çkarmaya çalt gözlendi.

Meteoroloji 15inci Bölge Müdürlüü, bölge genelinde etkili olan kar ya nedeniyle ulamda aksamalar, buzlanma, don olaylarna kar vatandalar dikkatli olmalar yönünde uyard.

BÖLGE GENELNDE

Bölge genelinde havann parçal çok bulutlu, güney kesimleri yamur ve saanak, kuzey ve dousunun yüksekleri karla kark yamurlu geçecei tahmin ediliyor. Ayrca çaramba gününe kadar souk havalarn Diyarbakrda kendini hissettirecei belirtildi.

Ana Sayfaya Git