Diyarbakır'a turist akını

Huzur ortamının sağlanması ile birlikte Diyarbakır yerli ve yabancı turistlerin gözde kenti haline geldi. Yoğun turist kafilesinin geldiği kentteki otellerde boş oda kalmadı

Haberler 07.05.2019 - 10:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Huzur ve güven ortamnn saland Diyarbakr, turistlerin de gözde kenti haline geldi. Yerli ve yabanc turistlerin ilgi oda haline gelen Diyarbakrda otellerin doluluk orann yüzde 100lere ulat.

Terör olaylarnn sona erdii ve UNESCO Dünya Kültür Miras Listesinde yer alan tarihi surlar, çkale Müze Kompleksi, Ulu Cami, peygamber makamlar, türbeler ve kiliseleriyle tam bir açk hava müzesi haline gelen Diyarbakr, turizmde de aha kalkt. Otellerin doluluk oran yüzde 100le ulat kent genelinde, esnafn yüzü gelen turistler sayesinde güldü. Tarihi mekanlar merak eden yerli ve yabanc turistlerin öncelikli ziyaret etmek istedii kentler arasnda ilk srada bulunan Diyarbakrda hedef, 2019 ylnda 3 milyon turist arlamak.

ESNAF, ACENTA VE OTELCLER MEMNUN

Diyarbakr Otelciler Dernei Bakan Ali Tan, turizm aknn getirdii kazanmn esnaf, acenta ve otelcileri menün ettiini kaydederek otellerde doluluk orannn yüzde yüzlere ulatn söyledi. Tan Diyarbakr, 2019 ylndaki 1 milyon turist hedefini büyütmek zorunda kald. çünkü çok büyük bir ak saland turizmin çeitliiyle ilgili, yaklak 3 milyon rakam hedeflemekteyiz. Hedefimizi güncelletirdik, 2019 yl için 3 milyon hedefi tutturmay öngörüyoruz. Doluluk oranlar bu dönemde çok iyi özellikle nisan aynda otellerimizde yer bulunmamaktayd. Otellerde ek yatak kapasitelerini kullanmamza ramen, yer sknts yaand. Farkl lokasyonlarda gözlemlerimi yapyorum. Turizmle ilgili tarihi kültürel, inanç turizminin bulunduu alanlarda ve çar esnafyla çok ciddi görümelerim oluyor, çok olumlu dönüler var bundan esnafmz, turizm acentalar ve otelcilerimiz gayet memnun. Genel olarak ehir merkezinde turizm açsndan bir gelir olutu, tabi buda herkesi etkilemi oluyor. Birçok amaçla ziyaret gerçekleiyor, bunlarn en banda tarihi ve kültürel miraslar ve Diyarbakrn surlarnn birçok yapnn UNESCOda olmasnn münasebetiyle. Öncelikle kültürel tarihi miraslar amaçl gezintiler oluyor ama son dönemlerde inanç, kongre, fuar ve sempozyum turizmiyle ilgili çok ciddi kazanmlar elde ediliyor. ehrin alt yaps buna müsait, büyük ölçekte toplantlarn yaplabilecei mekanlara sahip, gastronomi çok önem arz etmeye balad. Yeni yeni mekanlar eklendi bununla birlikte, hizmet kalitemiz gün geçtikçe artyor ve bu konuda çok da iddialyz dedi.

Hç TEREDDÜT ETMEDEN GELSNLER

Nideden Diyarbakr gezmeyen gelen Turan Elouz, vatandalarn hiç tereddüt etmeden Diyarbakra gelmelerini ve gezip görmeleri gerektiini dile getirdi. Elouz, Diyarbakr çok güzel buldum, ben 35 yl önce gelmitim, uanda Diyarbakr daha çok güzel buldum. Eski Diyarbakr gezdik, gerçekten çok temiz, düzenli, insanlar çok sevecen ve cana yakn. Tekrar geldiim için çok mutluyum, vatandalar çok cana yakn birbirimizi kucaklyoruz. Vatandalar Türkiyenin neresinden gelirse gelsin, hiç tereddüt etmeden gelsinler, gezsinler görsünler diye konutu.

Turist kafilesinde bulunan Osman çavu ise, Diyarbakr çok harika bulduklarn, çok güzel tarih ve medeniyet ehri olduunu aktararak daha önce hiç gelmediini ilk defa gelerek çok beendiini belirtti.

Ana Sayfaya Git