Kanlılar barıştı

Lice ilçesinde iki aile arasında 13 yıl önce arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan ve 2 kişinin ölümüyle başlayan husumet, barışla sonuçlandı.

Haberler 15.03.2019 - 11:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Lice ilçesinde iki aile arasnda arazi anlamazl yüzünden çkan ve iki kiinin hayatn kaybettii husumet, dün Daman ve Ylta ailelerinin el skmas sonuçu barla noktaland.

Lice ilçesi Tepe köyünde 2006 ylnda Daman ve Ylta aileleri arasnda arazi anlamazl nedeniyle çkan kavgada 2 kii hayatn kaybetti. l Jandarma Komutan Tümgeneral Mustafa Baolu, Lice Kaymakam Abdulkadir çelik ve kanaat önderi Sait Özanlnn olu smail Özanl, aileler arasnda bar salanmas için görümeler yapt. Vali Hasan Basri Güzelolunun da destek verdii giriimler ve görümeler sonucunda taraflar barmay kabul etti.

GÜZELOLU EVSAHPL YAPTI

Bunun üzerine kentte Vali Hasan Basri Güzeolunun ev sahiplii bar yemei verildi. Kaplan konferans salonunda düzenlenen yemee Vali Hasan Basri Güzeolunun yan sra; Ak Parti Diyarbakr Milletvekili Oya Eronat, Basavc Kamil Erkut Güre, Jandarma Bölge Komutan Tümgeneral Halis Zafer Koç, l Jandarma Komutan Tugeneral Mustafa Baolu, l Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Diyarbakrl türkücü zzet Yldzhan ile Daman ve Ylta ailelerinin fertleri katld. Kuran- Kerim tilaveti ile balayan törende Vali Hasan Basri Güzelolu, bir toplumun huzurunu, vicdan muhasebesinin saladn söyledi. Vali Güzelolu, öyle dedi:

BARIIN TEMN EDLMES GEREKL

üphesiz güvenlik görevlileri, devletin güçleri vardr ama asl olan herkesin vicdannda muhasebeyi yapmak zorunda olmas, yanla yanl demek, dorunun yannda yer alabilmek. Hele bu yanllarn en büyüü bugün hayrla sonuçland gibi haksz yere bir can almak. Ama bunun daha büyüü bu yanln üzerinde srar etmek. Daha vahimi bu yanla, yanll katmaktr. Bu yanllarn üzerine gidilmeli imdiki gibi hamdolsun bar temin ve tesis edilmelidir. Bu tablonun sergilenmesinden büyük bir mutluluk duyuyorum. Bara, selamla, esenlie katkda bulunan herkese selam olsun diyorum.

smail Özanl ise daha önce babasnn ayn aileyle görütüünü ancak o dönem bar olaynn gerçeklemediini ifade ederek, Vali beyin talimat üzerine ailelerle görütük. Bu olayda 2 kii hayatn kaybetmiti. Aileler çok ükür barmay kabul etti. 13 yldr devam eden husumeti bugün barla sonuçlandryoruz diye konutu. Konumalarn ardndan kan daval iki aile Kuran- Kerim altndan geçerek birbirleriyle bart.

Ana Sayfaya Git