Diyarbakır'da 3 minibüsten 126 kaçak göçmen çıktı

DİYARBAKIR Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, göçmen kaçakçılarına göz açtırmıyor.

Haberler 17.10.2018 - 12:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Düzenlenen son operasyonda 3 minibüste, Afganistan ve Pakistan uyruklu toplam 126 kaçak yakaland. Operasyon kapsamnda gözaltna alnan 6 insan taciri ise çkarldklar mahkemece tutukland. Kaçak göçmenlerin 1 ay önce yola çktklar randan yürüyerek Tatvana geldikleri, insan tacirlerine kii ba bin dolar ödedikleri belirlendi.

Diyarbakr Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, zmir Karaburunda denizde, Mendereste de karayolunda meydana gelen kaçak göçmen facialarnn ardndan, tüm ekiplere, Tek bir göçmen ilimizden çkmayacak talimat verdi. Diyarbakr Emniyet Müdürlüü KOM ubesi ekipleri de insan tacirlerine ve kaçak göçmenlere yönelik uygulama ve denetimlerini sklatrd.

KAçMAK STERKEN KAZA YAPIYORLARDI

Ekipler, 3 minibüsün insan kaçakçl için kullanldn belirledi. Minibüslerin geçmeyi planlad cadde üzerinde önlem alnd. Ancak yol üzerindeki polis ekiplerini gören minibüs sürücüleri, kaçmak istedi. Balayan kovalamaca srasnda ar hz yapan 3 minibüs de kaza yapmaktan kl pay kurtuldu. Polisin kovalamaca sonunda durdurduu minibüslerden, Afganistan ve Pakistan uyruklu toplam 126 kaçak göçmen çkt.

6 NSAN KAçAKçISI TUTUKLANDI

nsan kaçakçs 6 üpheli de düzenlenen operasyonlarla gözaltna alnd. Sorgularnn ardndan adliyeye sevk edilen üpheliler Zülfü ç., Mehmet .G., smet K., Mehmet S. D., Adem D. ve Mehmet . A., çkarldklar mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

K BAI BN DOLAR VERMLER

Tek tek ifadeleri alnan kaçak göçmenlerin 1 ay önce randan yürüyerek yola çktklar, önce Tatvana buradan da Diyarbakra geldikleri belirlendi. stanbula gelmeyi planlayan kaçak göçmenlerin insan tacirlerine kii ba bin dolar verdikleri ortaya çkt. nsan kaçakçlarnn da Tatvandaki patates tarlalarna çalmaya giden içileri götürdükleri dönüte ise kaçak göçmenleri aldklar tespit edildi.

Ana Sayfaya Git