Diyarbakır'da Adalet Ormanı kuruldu

Orman Haftası etkinlikleri kapsamında Adalet Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında yapılan protokol kapsamında ülke genelinde Orman Bölge Müdürlükleri ile iş birliğiyle Adalet Ormanı oluşturma kararı alındı. Ülke genelinde eş zamanlı olarak düzenlenen program kapsamında Diyarbakır'da da Adalet Ormanı kuruldu.

Haberler 27.03.2019 - 10:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Orman Haftas etkinlikleri kapsamnda Adalet Bakanl ile Tarm ve Orman Bakanl arasnda yaplan protokol kapsamnda ülke genelinde Orman Bölge Müdürlükleri ile i birliiyle Adalet Orman oluturma karar alnd. Ülke genelinde e zamanl olarak düzenlenen program kapsamnda Diyarbakrda da Adalet Orman kuruldu.

Adalet Ormannda fidan dikimi amacyla düzenlenen etkinlikte konua Denetimli Serbestlik Müdürü Mustafa Erçin, Orman letme Müdürlüü ile görüülerek Kent Orman içerisinde 65 bin metrekarelik alann Adalet Orman olarak oluturulmas adna tahsis edildiini, 2019 yl içerisinde 6 bin fidan dikiminin planlandn söyledi.

ADALET ORMANI OLUTURULDU

Etkinlikte 110 yükümlü ile 3 bin fidann dikiminin tamamlanaca ifade eden Erçin, oluturulan aaçlandrma sahasnda denetimli serbestlie tabi ücretsiz kamu hizmeti yükümlülüünü yerine getiren yükümlüler tarafndan fidan dikimi ile aaç ve saha bakm çalmalarnn yürütüleceini bildirdi.

Erçin, Diyarbakr Cumhuriyet Basavclmz olarak bu proje ile ilimize yeni bir orman kazandracamza inanyoruz. dedi.

Etkinlie, Koruma Kurulu Üyeleri, Denetimli Serbestlik Müdürlüü personeli ve ücretsiz kamu hizmet cezasn yerine getiren yükümlüler katld.

Ana Sayfaya Git