Diyarbakır'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve festival heyecanı

Diyarbakır'da gençleri sanat, spor ve eğlenceyle buluşturmak amacıyla 18 Ekim'de gerçekleştirilecek "Ziraat Gençlik Festivali"nin hazırlıkları sürüyor.

Haberler 16.10.2018 - 16:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valilii, Büyükehir Belediyesi ve Okçular Vakfnn desteiyle bölge gençlerinin sanat, spor ve elenceyle buluturmak amacyla düzenlenecek olan Ziraat Gençlik Festivalinin hazrlklar sürüyor.

Merkez Kayapnar ilçesindeki Kent Meydan ile Diyarbakr Stadyumunda 18-21 Ekimde düzenlenecek olan festival kapsamnda yaplacak etkinlikler için görevliler hummal çalma yürütüyor.

Meydanda gençlerin yararlanaca standlar kurulurken, stadyumda Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann forma giymesinin beklendii öhretler Karmas maç için düzenleme yaplyor.

ehrin çeitli yerlerindeki bilboardlara aslan afilerle Diyarbakrl gençler festivale davet edildi.

Bölge gençlerini hem sanat, spor, elenceyle buluturmak hem de istihdam yaratmak amacyla düzenlenecek festivalde, geleneksel ve yeninin harmanland sergiler, dijital oyunlar, spor turnuvalar, dev akl oyunlar ve yarmalar yer alacak.

stihdam alannda da staj ve i imkanlarnn yan sra söyleiler ve eitimler düzenlenecek olan festivalde, Derya Ulu, Buray, Selçuk Balc ve Gripin grubu da konser verecek.

Ayn younluun burada olmasn bekliyoruz

Organizasyon temsilcisi Koray Kahraman, gazetecilere yapt açklamada, mays aynda stanbulda yaplan ve 750 bin kiinin katld gençlik festivalinin ülke geneline tanacan belirterek, bunun ilk admn da yeniliin, aydnlanmann ve kültürün merkezi Diyarbakrda atmak istediklerini söyledi.

Diyarbakrn genç nüfusunun yüksekliine dikkat çeken Kahraman, Diyarbakr çok zorlu bir dönemden geçti, normale döndü. Bunu gençlerle kutlamak istiyoruz. stanbuldaki festivale 750 bin kii katld. Ayn younluun burada olmasn bekliyoruz. Gençler ücretsiz olarak 15 atölyeden faydalanacak. öhretler maçnda Cumhurbakanmzn yan sra Hakan Ünsal, Tuncay anl, Nihat Kahveci de forma giyecek. dedi.

Ana Sayfaya Git