Diyarbakır’da ‘joker’ operasyonu

Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı’na girmeye çalıştıkları belirlenen ve joker olarak adlandırılan 61 şahıs ile kendisinin girmesi gereken sınava başkasını sokmaya çalışana operasyon yapıldı.

Haberler 12.02.2018 - 09:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Motorlu Tat Sürücü Adaylar Snavna (MTSKS) Diyarbakrda bakasnn yerine sahte kimlikle girmeye çaltklar belirlenen ve joker olarak adlandrlan 61 ahs ile kendisinin girmesi gereken snava bakasn sokmaya çalan 61 ahs hakknda ilem yapld.

JÖKER OPERASYONU

Edinilen bilgilere göre, Diyarbakr Emniyet Müdürlüü Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü Mali Büro ekiplerince, dün 14.00da yaplan MTSKS snavnda yaanabilecek sahtecilik ve kopya olaylarnn önlenmesi, meydana gelebilecek usulsüzlüklerin tespiti amacyla çalma yapld. Bu çerçevede, 13 okulda tedbir alnrken, bakasnn yerine snava girmeye çaltklar belirlenen ve joker olarak adlandrlan ahslarn yakalanmasna yönelik olarak yaplan çalmalarda 61 joker ahs tespit edildi. 61 joker ve 61 asl snava girmesi gereken ahs olmak üzere toplam 122 ahsa resmi belgede sahtecilik suçundan ilem yapld.

Ana Sayfaya Git