Diyarbakır’da “Kent Meydanı” inşa ediliyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, halkın sosyal, kültürel ve ticari amaçlarla kullanması için Kayapınar ilçesinde 67 bin metrekarelik alan üzerinde “Kent Meydanı” inşa etmeye başladı.

Haberler 25.07.2017 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, tarihten günümüze kentsel yaamn en yaygn kullanm alan olarak bilinen Kent Meydan ina ediyor. Kayapnar ilçesi Peyas Mahallesinde toplam 67 bin metrekare alan üzerine ina edilecek Kent Meydannn, 31 bin 500 metrekaresi yeil alan olacak.

Sulama, elektrik, drenaj ve içme suyu gibi tüm alt yap çalmalarnn devam ettii Kent Meydannda, alt yap çalmalarnn tamamlanmasyla birlikte üst yap çalmalar balayacak. Vatandalarn, Kent Meydannn yeil alannda dinlenmeleri için pergoleler, banklar, çemeler, çöp kutular ve kent mobilyalar konulacak.

Kent Meydannn içinde yürüyü yolu, kaykay pisti, çocuk oyun gruplar, mescit, kitap kafe, otopark, taksi dura, kuru havuz ve bölgede ilk defa uygulanacak su oyun gruplar yer alacak.

Haziran aynda yapmna balanan Kent Meydan çalmalarnn, yl sonuna kadar tamamlanmas hedeflenirken, vatandalar, Kent Meydann sosyal, kültürel ve ticari amaçlarla kullanabilecek.

Ana Sayfaya Git