Diyarbakır’da Paskalya ayini

Hristiyanların dini bayramı olan Paskalya, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan Meryem Ana Süryani Kilisesi’nde düzenlenen ayinle kutlandı. Kutlamada kardeşlik mesajları verildi, yumurtalar tokuşturuldu.

Haberler 29.04.2019 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hazreti sann göe yükselii olarak kabul edilen ve Hristiyanlarn en önemli bayramlarndan olan Paskalya, Sur ilçesinde bulunan tarihi Meryem Ana Süryani Kilisesinde düzenlenen ayinle kutland. Kilise çannn çalnmasyla balayan ayinde vatandalar mum yakarak dualar etti. ncilden bölümlerin ve ilahilerin okunduu ayini Meryem Ana Süryani Kilisesi papaz Yusuf Akbulut yönetti. Ayini vatandalar kence ve iddet Madurlar çin Sosyal Hizmet, Rehabilitasyon ve Adaptasyon Merkezi Dernei (Sohram-Der) Bakan Mim Yavuz Binbay da izledi.

Bu bayram bara vesile olsun

Meryem Ana Süryani Kilisesi papaz Yusuf Akbulut, 50 gün oruç tuttuklarn ve bu orucun sonunda büyük dirili bayram dedikleri Paskalya Bayramn kutladklarn söyledi.

kence ve iddet Madurlar çin Sosyal Hizmet, Rehabilitasyon ve Adaptasyon Merkezi Dernei Bakan Mim Yavuz Binbay ise 17 yldr Süryani ve Ermeni kardeleriyle beraber Paskalya ve Noelleri kutladklarn söyledi. Binbay, Paskalya tüm Orta Doudan Avrupaya yansyan bir bayramdr. Dünyamzn en çok ihtiyaç duyduu barn, kardeliin ve savan durmasn diliyorum, insanla bar ve kardelik getirmesini umuyorum diye konutu.

Kutlama çörek ve boyal yumurta datmnn ardndan sona erdi.

Ana Sayfaya Git