Diyarbakır’dan Batman’a ‘ses’ oldular

Gerçekler Dünyası Araştırma Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Batman’da yaşayan ve işitme cihazının kaybolması ile sessizliğe bürünen küçük kıza, cihaz temin ederek yeniden duymasını sağladı.

Haberler 07.09.2019 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gerçekler Dünyas Aratrma Yardmlama ve Dayanma Dernei, Batmanda yaayan ve iitme cihaznn kaybolmas ile sessizlie bürünen küçük kza, cihaz temin ederek yeniden duymasn salad.

Batmanda yaayan 8 yandaki Tuba Ksrkn iitme cihaz geçtiimiz ay kayboldu. itme cihaznn kaybolmas nedeni ile sessizlie bürünen kzlarn bu durumdan kurtarmak isteyen aile, internetten yapt aratrma ile Diyarbakrda bulunan Gerçekler Dünyas Aratrma Yardmlama ve Dayanma Derneine ulat. Dernek Bakan enay çalr ile iletiime geçen aile, durumu kendilerine ileterek yardm istedi. Hemen kollar svayan çalr, yardmseverlerle iletiime geçti. Ksa sürede toplanan para ile alnan iitme cihaz Tubaya ulatrld.

SES OLDULAR

Gerçekler Dünyas Aratrma Yardmlama ve Dayanma Dernei Bakan çalr, Tubann annesinin kendileri ile iletiime geçtiini söyledi. çalr, Baba, ei ve çocuklar terk etmi. Anne de 2si engelli 3 çocuu ile tek bana kalm, itme engelli olan kz Tuba, geçtiimiz aylarda iitme cihazn kaybetmi. Anne bizimle iletiime geçti ve yardmc olmamz istedi. Biz de ksa sürede cihaz temin ederek Tubaya ulatrdk. Emei geçenlere teekkür ederim dedi.

Ana Sayfaya Git