Diyarbakır'dan gırgıra lanetler

Peygamber Sevdalıları, Sözcü gazetesine ait gırgır dergisinde, Hz. Musa’ya hakaret edilmesine yönelik yer alan karikatüre tepki göstererek, kınadı.

Haberler 18.02.2017 - 10:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

M. Emin FDAN

DYARBAKIR - Peygamber Sevdallar Platformu, Ulusalc ve Kemalist duruuyla dikkat çeken Sözcü gazetesinin ücretsiz olarak gazeteyle birlikte okurlarna datt Grgr Dergisinin son saysnda yer alan Hz. Musaya ve dini deerlere hakaret içerikli karikatüre sert tepki gösterdi.

KABUL EDLEMEZ

Peygamber Sevdallar Platformu yazl açklamada bulunarak, Hz. Musaya ve dini deerlere hakaret içeren karikatüre sert tepki göstererek, hangi peygambere yaplrsa yaplsn böylesi bir hakaretin kabul edilemeyeceini vurgulad. Peygamber, Rabbinden kendisine indirilene iman etti, müminler de (iman ettiler). Her biri; Allaha, meleklerine, kitaplarna ve peygamberlerine iman ettiler ve öyle dediler: Onun peygamberlerinden hiçbirini (dierinden) ayrt etmeyiz. öyle de dediler: ittik ve itaat ettik. Ey Rabbimiz! Senden balama dileriz. Sonunda dönü yalnz sanadr. Bakara Süresinin 285inci ayetiyle balanan açklamada u ifadelere yer erildi:

KÜSTAHçA BR KARKATÜR

Tüm Peygamberler (a.s) Allah (cc.)tan aldklar risalet vazifesiyle gece gündüz insanln kurtuluu için çaltlar. Kendi dönemlerinde bile onlara inanmayan nankör insanlar olduu gibi bugün de ayn insanlar mevcuttur. Bu tür insanlar frsat bulduklar anda mukaddesata hakaret etmektedirler. Sözcü gazetesini çkaran gruba ait olan mizah dergisi Grgr, Hz. Musa ile ilgili skandal bir karikatür yaynlad. Küstahça karikatürler yaynlayan bu dergi, biz Müslümanlarn kutsallaryla resmen alay etmekte ve Müslümanlar tahrik etmeye çalmaktadr. Peygamber Sevdallar Platformu olarak bu küstahça saldry lanetliyor, söz konusu peygamber dümanlarn Rabbimizin, Yakt talar ve insanlar olan Cehennem ateiyle müjdeliyoruz. Zira bu saldrlar, kinin ve hazmedememenin alametleridir. Bu saldrganlara da diyoruz ki; isteseniz de istemeseniz de Allah nurunu tamamlayacaktr. Öyleyse kininizle geberin! diyoruz.

FADE ÖZGÜRLÜÜ YOK

Yaplan hakaretin lanetlendii açklamann sonunda u ifadeler kullanld: Mukaddesata hakaret etme hakkna kimse sahip olmad gibi ifade özgürlüü ile badamas da söz konusu deildir. Dün Peygamber Efendimize yaplan hakareti kabul etmediimiz gibi bugün hangi peygambere yaplrsa yine kabul etmeyiz. Allaha ve peygamberlerine inanan herkesin bu hakarete tepki vermesi elzemdir. Aalk Grgr dergisinin Hz. Musa (a.s)a bir karikatür münasebetiyle alay etmesini knyor ve lanetliyoruz.

Ana Sayfaya Git