Diyarbakırlı vatandaşlardan Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne ziyaret

Bakıma muhtaç 500’e yakın kedi ile köpeğin konuk edildiği Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret eden vatandaşlar, sokak hayvanlarıyla vakit geçirdi, merkezi gezerek bilgi aldı, getirdikleri mama ve yiyeceklerle hayvanların beslenmelerini sağladı.

Haberler 15.08.2019 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, sokak hayvanlarna kar sorumluluk duygularn artrmak amacyla vatandalar, Salk leri Daire Bakanlna bal Hayvan Bakmevi ve Rehabilitasyon Merkezinde konuk etti. Öle saatlerinde bir araya gelen çocuk, genç ve kadn hayvan severler, toplu tama araçlaryla bakmevine ulamlar saland. Burada personeller tarafndan karlanan vatandalar, ilk olarak Kedi Evini gezdi.

HAYVANLARIN BESLENMELERN SALADILAR

Rehabilitasyon Merkezinin farkl bölümlerinde türlerine göre arlanan köpekleri yakndan görme frsat bulan hayvan severler, beraberlerinde getirdikleri mama ve yiyeceklerle sokak hayvanlarnn beslenmelerini salad. Personeller, vatandalara Hayvan Bakmevi ve Rehabilitasyon Merkezinin çalma prensipleri, yllk faaliyetleri, ameliyathanede yaplan salk hizmetleri, konuk ettikleri kedi ve köpekler hakknda bilgiler verdi.

ANNESZ YAVRULAR SAHPLENDRLD

Vatandalar, özellikle annesiz yavrulara büyük ilgi göstererek bir süre hayvanlarla vakit geçirdi. Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, ziyarette gelen kimi hayvan severlerle yapt karlkl protokolle bakma muhtaç annesiz yavrular sahiplendirdi.

12 DÖNÜMLÜK ALANDA HAYVAN MEZARLII OLUTURULACAK

Yaplan gezi ve bilgilendirmelerin ardndan Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Salk leri Daire Bakan Vahap Saçakldr, bayramn son günü kendilerini yalnz brakmayp hayvanlar ziyaret eden vatandalara teekkür etti. Göreve geldiklerinde Hayvan Bakmevi ve Rehabilitasyon Merkezinde ciddi tahribatlarla karlatklarn ve ciddi eksikliklerin söz konusu olduunu belirten Saçakldr, eksikliklerin tamamn tespit ettiklerini ve bu dorultuda çalmalar yürüteceklerini ifade etti. Yaklak 12 dönümlük alanda hayvan mezarln oluturacaklarnn müjdesini veren Saçakldr, projenin hazr olduunu ve 45 ile 60 gün arasnda çalmann tamamlanacan söyledi.

BAKIMEV BATAN SONA YENLENECEK

Hayvan Bakmevi ve Rehabilitasyon Merkezinin batan sona yenileneceinin bilgisini veren Saçakldr, yenilenecek merkezde ameliyathane, röntgen ve ultrasyon odalar, youn bakm, 51 köpek ile 1 kedi evi ve 1 büyükba ahrnn yer alacan aktard. Hayvan severlere çarda bulunan Saçakldr, Hayvan severler, gelip bize destek olsunlar. Sokak hayvanlarnn yaamn sürdürmeleri için nasl daha iyi koullar salayabiliriz bu konuda beraber, ortak projelerle hayata geçirelim. Kapmz herkese açktr. leri ki dönemlerde okullarda bilinçlendirme ve hayvan sahiplendirmelere yönelik projelerin de startn vereceiz ifadelerini kulland.

Buraya geli amaçlarnn hayvanlar sevmek ve onlara yemek vermek olduunu belirten minik ziyaretçi Ömer çoban, Kadn, erkek ve çocuk ayrm olmadan herkes gelip burada hayvanlar sevmesini istiyorum. Herkesin hayvanlara yemek getirmesini ve ilgi göstermesini istiyorum dedi.

Dier bir küçük ziyaretçi olan Mansur çoban, ise herkesin kapsnn önüne bir kap su ile bir kap mama brakmasn talep etti.

Ana Sayfaya Git