Diyarbakırlılardan minibüsçülere klima tepkisi

Şehir içi yolcu minibüslerinde klimaların çalıştırılmadığını söyleyen Diyarbakırlılar, bunaltıcı sıcak havalarda yolculuk ederken sıkıntı yaşadıklarını ifade ederek tepkilerini dile getirdiler.

Haberler 29.07.2017 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hava scaklnn 40 derecenin altna dümedii Diyarbakrda ehir içi yolcu tamacl yaplan minibüslerde klimalarn çaltrlmamasn eletiren vatandalar, tepkilerini dile getirdi.

çou zaman söz konusu duruma tepki gösterdiklerini belirten Diyarbakrllar, ancak herhangi bir ekilde sonuç alamadklarn söylediler.

çou minibüste klima çaltrlmadn belirten Yüksel Efe, sürücülerin duyarsz davrandklarn ifade ederek, Dolmularn yüzde sekseni klimalar açmyor. Bununla ilgili tepkimi gösterdim. Belediyeyi aradm zaman cevap vermiyorlar. Tepki gösteremiyoruz oförlere, çünkü eitim görmeleri lazm ki onlarla iletiime geçelim. dedi.

Bilal Topluk ise minibüslerde sadece aralklarla klimann açldn söylerken, Hatice Geter de Minibüslerde klima açlmyor. Tka basa dolu olduu için bir ey diyemiyoruz, ikyetimizi dile getiremiyoruz, genelde ayakta gidiyoruz. Bu daha büyük bir sorun. dedi.

Klimalarn açlmas için duyarllk gösterilmesi gerektiini belirten Mehmet Gezen, Diyarbakrn sca malum zaten 60 dereceye kadar gidiyor. Buna ramen bir ey yaplmyor. Tepkimiz sadece ses çkarmakla snrl kalyor, yani hiçbir ey yapamyoruz. Biraz daha duyarl olup klimalar açarlarsa ya da ne bileyim biraz daha halk düünerek davransalar iyi olur. ifadelerini kulland.

hsan Akkoyun adl vatanda da klimalarn çaltrlmadn dile getirirken, Gökhan Güler de Genelde çok düük seviyede açyorlar. Galiba çok benzin yakmasn diye. O yüzden sadece üflüyor, ama biz yine pimeye devam ediyoruz. Keke biraz daha açsalar, sonuçta biz de paramz ödeyip biniyoruz. Keke biraz daha serinlesek. Diyarbakrn günei zaten piiriyor, kavuruyor. Hele ki aracn içindeyken. eklinde konutu.

ehir içi yolcu tamacl yapan minibüs oförlerinden Harun Yaar ise klimay açmalar halinde kendilerinin de madur olacan belirterek, yaptklar hizmetlerin karln alamadklarndan yaknd.

Yaar, Klimann yakt yakt, dokuz yldr almadmz rayiç ve vatandalarn halen üstümüze gelmesi. Bir litre mazot bei lira olmu. Dokuz yldr ayn rayiçle çalyoruz. Be liraya çkan litre mazotunun, klima farknn, almadmz rayiçin hesab yaplmyor. Ettiimiz hizmetin karln almadmz müddetçe klimay açmak doru deil, ben açkça söylüyorum. Klimann illa açlmas gerekir. Ama toplu tama araçlarndaki maduriyetlerin de giderilmesi gerekiyor. Yetkililerin el atmas gerekir. Belediyenin bir minibüsçüye ceza kesmesi marifet deil, onun hizmet sektöründeki yapt hizmetin karln vermek marifettir. Maalesef alamyoruz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git