Diyarbakır - Kıbrıs uçuşları yeniden başlıyor

Pandemi nedeni ile durdurulan Diyarbakır – Lefkoşa (Kıbrıs) uçuşları Ocak ayında yeniden başlatılıyor.

Haberler 22.12.2021 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR(SÖZ)-Pandemi nedeni ile uzun bir süredir durdurulan Diyarbakr-Kbrs uçular yeniden balatlyor. Uçular ile ilgili DTSO Meclis Üyesi ve Turizm Komisyonu Bakan Mehmet Akyl deerlendirmelerde bulundu. Akyl, 2018 ylnda göreve geldiimiz günden beri yurtd uçular ile ilgili çalmalar yapyoruz. Daha önceki giriimlerimiz sonucunda pandemi öncesinde Almanya, Erbil ve Kbrs uçular balatld. Ancak pandemi ile birlikte uluslararas seyahatlerde kstlamalar ve ciddi bir düü yaand. Anadolu Jet ve PegasusHava Yollar Diyarbakrdan yaptklar yurtd uçularn durdurdu. imdi yeniden Pegasus Hava Yollar nezdinde yaptmz giriimler sonuç verdi ve 18 Ocak 2022de Kbrsa ilk uçu gerçekletirilecek. Uçular haftann 3 günü düzenli olarak yaplacak eklinde konutu.

Uluslararas direkt uçular ile fiyat ve zaman avantaj salanacak

Akyl, Diyarbakrdan yurtdna direkt uçularn yaplmasnn ekonomik ilikiler yannda kent ve bölge halknn hareketliliine önemli katklar sunduunu, çok daha uygun fiyatlarda ve zaman tasarrufu salanarak seyahat edebildiklerini belirtti. Özellikle bölgede Kbrsda eitim gören örenciler için bölgeden farkl merkezlere seyahat ve oradan yurtdna uçularn ciddi bir maliyet ve zaman kayb yarattn kaydeden Akyl, pandemi ile birlikte uçu fiyatlarnn da arttn ve bunun da hareketlilii olumsuz etkilediini belirtti.

Erbil için giriimlerimiz devam ediyor

Akyl, Kbrs uçularnn yan sra Erbil uçular için de giriimlerinin olduunu, Irak ile ticari ilikilerin yannda, kültürel ilikilerin, karlkl tur organizasyonlarnn da gelimesi için çalma yaptklarn ifade ederek, 2022 Mart aynda TÜRSAB ibirliinde Turizm ve Gastronomi Fuar düzenleyeceklerini, kentin uluslararas düzeyde ibirliklerinin gelitirilmesi için çalma yaptklarn ve uluslararas seyahat imkanlarnn varlnn bu çalmalar için olmazsa olmaz olduunu söyledi.

Ana Sayfaya Git