Diyarbakır 2’nci aşıda geride kaldı

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Görevlisi Muhammet Asena, genç hastalarda öz güven oluştuğunu ve kendilerine bir şey olmayacağı kanaatinde olduklarını belirterek, “Şu anda hasta popülasyonuna baktığımızda özellikle genç ve gebe hastalarda korona virüs etkilerinin çok daha ağır izlediğini görüyoruz. Kesinlikle tüm topluma buradan duyurumuz, çağrımız ikinci doz aşılarımızı da gecikmeden, bir an evvel yapmalarıdır” dedi.

Haberler 04.11.2021 - 00:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 2inci alama orannda yüzde 57 seviyelerini korurken korona virüs vaka orannda ise 100 binde 77 seviyelerine kadar geriledi. kinci doz alamada geride olan kentte korona virüs ile mücadelede en önemli hastanelerinden biri olan Diyarbakr Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesi Bahekimi Dr. Öretim Görevlisi Muhammet Asena, vatandalara a olmalar konusunda çarda bulundu.

KORONA VRÜSÜN KMDE HANG GENETK YAPIDA NE HASAR VERECE BELL DEL

Son iki yldr pandemiyle ciddi bir mücadele verdiklerini belirten Bahekim Dr. Asena, Özellikle Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanemizde son iki yl içinde yatan hastalarmz yine kaybettiimiz hastalarmzla beraber Diyarbakrda ciddi bir mücadele verildi. Diyarbakr ve bölgede ortalama 4 defa bir pik yaad. Tabii bu süre zarf içinde toplumsal olarak hemen hemen etkilenmeyen hane halk kalmad. Bununla beraber ilk doz alama bilindii üzere Türkiyede u an yüzde 90, ama ikinci doz a yine yüzde 70 seviyelerinin üzerinde. Bölgemizde ise hala turuncu kategorisindeyiz. Burada da bizim saptayabildiimiz insanlarda bir öz güven var. Hani bana bir ey olmaz gibi bir savunma mekanizmas gelimi. Bu da yani toplumsal bir baklk olutuu kanaati, lakin u anda hasta popülasyonuna baktmzda özellikle genç ve gebe hastalarda korona virüs etkilerinin çok daha ar izlediini görüyoruz. Kesinlikle tüm topluma buradan duyurumuz, çarmz ikinci doz alarmz da gecikmeden, bir an evvel yapmamz. çünkü korona virüs kimde hangi genetik yapda hangi hanede nasl gidilecei kesinlikle belli deil. kinci doz alarmz da yapalm diye konutu.

KORONA VAKALARININ GERLEMES BZM çN ASLINDA UMUT VERC BR TABLO

Havalarn soumasyla birlikte hastanelerin acillerinde ciddi bir ylma beklediklerinin bunun olmamas için vatandalara a olmalar konusunda çarda bulunan Bahekim Dr. Asena, u an görülen, en son rakamlarda Diyarbakr geçen hafta 100 binde 84lerdeyken u an 70 ileride. Bu bizim için aslnda umut verici bir tablo. Yine sonbahardayz. K ayna giriyoruz. Bilindii üzere Influenza yine Rinna virüs yani kronik hastalklar zemininde ciddi bir tekrar etkilenme aslnda öngörüyoruz, bekliyoruz. Lütfen bir an önce alarmz olalm. çünkü bu önümüzdeki günlerde acillerde tekrar bir kronik hastalklardan dolay bir yük oluacak, bununla beraber bir korona virüs yükü de eklenirse yine acillerimizde ve sürüntü alanlarmzda yaadmz o ylmalar ve kuyruklarn lütfen tekrar yaamayalm ve bir an önce ikinci doz alarmz yapalm eklinde konutu.

GÜNDE 100 K AI OLUYOR

Günlük hastanelerinde 100e yakn vatandan a olduunu ifade eden Bahekim Dr. Asena, Alama oranlarmz bizim Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesinde biz yaklak 25 a odamzla hizmet veriyoruz. Alamalarn ilk gününde günlük ortalama 3 bin 500 4 bin civar ortalama alama yaptk burada a uyguland. Fakat son dönemlerde uanda kendi hastanemizde günlük 100 civar, bir a uygulanyor ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git