Diyarbakır’a “Facebook İstasyon”

Facebook’un Türkiye’deki en büyük yatırımlarından biri olarak görülen topluluk merkezlerinin sonuncusu Diyarbakır İstasyon'un kurulması için imzalar atıldı.

Haberler 15.06.2021 - 00:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Odalar ve Borsalar Birlii (TOBB), Milletleraras Ticaret Odas (ICC) ve Habitat Derneinin (Habitat) stanbulda faaliyete geçirdikleri topluluk merkezi Facebook stasyonun uydu merkezlerinden birinin Diyarbakrda açlmas için kollar svand.

PROTOKOL MZALANDI

Diyarbakrda 2019 Eylül aynda Facebook, Türkiye Odalar ve Borsalar Birlii (TOBB), Milletleraras Ticaret Odas (ICC) ve Habitat Derneinin stanbulda faaliyete geçirdikleri topluluk merkezi Facebook stasyonun uydu merkezlerinden biri Diyarbakrda açlyor. Online olarak gerçekletirilen protokol imza töreni, Facebook Türkiye Kamu Politikalar Programlar Müdürü Ece Baay ile birlikte Habitat Dernei Yönetim Kurulu Bakan Sezai Hazr, Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas Yönetim Kurulu Bakan Mehmet Kaya, Diyarbakr Ticaret Borsas Bakan Yardmcs eyhmus Ayhan, ve Karacada Kalknma Ajans Genel Sekreteri Hasan Maraln katlmyla gerçekleti.

FACEBOOK STASYONU

stanbuldaki Facebook stasyonundan sonra Samsun, Denizli, Krklareli, Adana, Mersin, Van, Trabzon, Bursa, Ankara, zmir, çanakkale ve Antalyada protokolleri imzalanan ve Facebookun Türkiyedeki en büyük yatrmlarndan biri olarak görülen topluluk merkezlerinin sonuncusu olan Diyarbakr stasyon, Türkiyedeki insanlar, topluluklar ve iletmeleri bir araya getirmeye ve ülke ekonomisinin dijitallemesine odaklanan bir dizi eitime, programa ve atölye çalmasna ev sahiplii yapacak.

YURDUN BÜYÜK BÖLÜMÜ

Facebook Orta Dou ve Türkiye Kamu Politikalar Direktörü Azzam Alameddin Diyarbakrda açlacak topluluk merkeziyle ilgili pandemi koullar, bireylerin, iletmelerin, topluluklarn ve STKlarn dijital dünyada kendilerini gelitirebilmelerinin ülke ekonomisi açsndan ne kadar önemli olduunu süreçle beraber bir kez daha gösterdiini kaydetti. Alameddin, Geçtiimiz 2019 ylnn Eylül aynda stanbulda açtmz Türkiyedeki ilk topluluk merkezimiz Facebook stasyon, bu dorultuda yaptmz en büyük yatrmlardan biri. Bugün protokolünü imzaladmz Diyarbakr uydu merkeziyle, Facebook stasyonu ülkenin dört bir yannda hayata geçirme hedefimize bir adm daha yaklam olduk. Tüm topluluk merkezlerimizde online ihracat, dijital pazarlama, online güvenlik ve dijital iletiim gibi bir dizi farkl konuya odaklanan eitim programlar ve atölye çalmalar düzenleyeceiz dedi.

BR Y NYET SÖZLEMES

Habitat Dernei Yönetim Kurulu Bakan Sezai Hazr ise bir iyi niyet sözlemesi olarak gördükleri bu protokol ile temelde bölgedeki giriimciliin desteklenmesini hedeflediklerini aktard. Hazr, Eitim, Ortak çalma Alan ve Ön Kuluçka olmak üzere üç ana fonksiyonun aktif olarak iletilmesini planladmz bu merkezler, yerelde üniversite, örenci, özel sektör, yerel yönetimler ve kamuyu bir araya getiren networking etkinliklerine de ev sahiplii yapacaktr diye konutu.

DYARBAKIRIN GELMES

mza töreninde konuan Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas Yönetim Kurulu Bakan Mehmet Kaya ise Türkiye ortalamasnn üzerinde bir genç nüfusa sahibiz. Gençlerimizin nitelikli ilere eriimi, gelecee yönelik yetkinlikler kazanmas ve giriimciliklerinin desteklenmesi için çeitli çalmalar yürütüyoruz. Yaklak 1 yldr faaliyetlerine balayan Sanayi ve Teknoloji Bakanlmzn proje destei ile açtmz Diyarbakr Sanayi Mektebinde nitelikli eitim hizmetleri veriyoruz. Bugüne kadar bin kiiye farkl alanlarda eitimler verdik. Dijital pazarlama, sosyal medya uzmanl, e-ticaret, sosyal giriimcilik, animasyon, photoshop gibi farkl alanlarda gençlerin ilgi ve becerilerini gelitirebilecek eitimler düzenledik. Giriimci Destek Merkezimizin inaatn tamamlandk, eitim programlarmz balattk. Eylül 2021de kuluçka merkezlerimiz ve gençlerimizin i fikirlerini olgunlatrabilecekleri atölye alanlarmz hizmet vermeye balayacak. Bugün imzaladmz bu protokol Sanayi Mektebi ve Giriimci Destek Merkezi ile balattmz bu çalmalar, Facebook, TOBB ve Habitat Dernei ibirliinde bir üst düzeye tayoruz. Saladmz ulusal ve uluslararas ibirlikleri ile gençler, kadnlar, KOBler gibi farkl hedef gruplarna yönelik daha nitelikli hizmetler sunmay hedefliyoruz. Facebook stasyonu önce Sanayi Mektebimiz sonra da Giriimci Destek Merkezimiz bünyesinde hizmet vermeye balayacak eklinde konutu.

KALKINMA AJANSI DESTE

Son olarak Karacada Kalknma Ajans Genel Sekreteri Hasan Maral, Sanayi ve Teknoloji Bakanl Kalknma Ajanslar Genel Müdürlüü koordinasyonunda faaliyet gösteren Ajansn Diyarbakr ve anlurfa illerinde giriimcilik ekosisteminin gelitirilmesi ve gençlerin dijital beceriler kazanmas konusunda önemli çalmalar yürüttüünü vurgulad. Maral, Pandemi döneminde önemi daha da artan dijitallemeye bireylerin ve kurumlarn hzl bir ekilde adapte olmas artk bir zorunluluk haline geldi. Ajansmz bu noktada yürüttüü önemli projelerle dijital becerilerin gelitirilmesi ve bu alandaki yetkinlik havuzunun büyümesine katk sunuyor. Cazibe Merkezlerini Destekleme Program kapsamnda tamamlanan Sanayi Mektebi Tasarm ve Eitim Merkezi Projesi ve yakn zamanda açln yapacamz Giriimci Destek Merkezi Projeleri ilin giriimcilik ekosistemini yeni bir boyuta tam olacak. Bu çalmalara ilaveten Dou ve Güneydou Anadolu Bölgesindeki ilk ve ülkemizdeki 11. Meslek Yatrm A olan GAP Melek Yatrm A da Hazine ve Maliye Bakanl tarafndan akredite edilerek faaliyetlerine balad. Melek Yatrm A araclyla bata yeni teknolojiler olmak üzere birçok alanda giriimcilerimizin i fikirlerinin ksa sürede ticarilemesi salanacak. Yakn zamanda Sanayi ve Teknoloji Bakanmz Mustafa Varank önümüzdeki aylarda Diyarbakr ilinde 2 tane dene yap atölyesi kurulacann müjdesini verdi. çocuk ve gençlerin dijital yetkinliklerinin gelitirilmesine çok büyük katklar olacak bu atölyelerle Facebook stasyon Projesi kapsamnda Diyarbakrda faaliyete geçecek topluluk merkezinin faaliyetleri entegre olarak düünüldüünde sistemdeki tüm ayaklar salam bir zemine oturmu olacaktr dedi.

SOSYAL GRUPLAR OLACAK

Diyarbakr stasyon, farkl sosyal gruplara ve topluluklara bir araya gelerek fikir paylamnda bulunabilecekleri ve çalabilecekleri fiziksel bir alan sunarken, ayn zamanda ehirdeki iletmelere küresel pazarlara ulamalar ve i araynda olan bireylere i bulmalar için de destek olmay hedefliyor.

Ana Sayfaya Git