Diyarbakır anneleri evlat nöbetine kararlılıkla devam ediyor

Diyarbakır anneleri, dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbetini kararlılıkla sürdürüyor.

Haberler 29.04.2021 - 11:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakr anneleri, daa kaçrlan çocuklar için HDP l Bakanl binas önündeki evlat nöbetini kararllkla sürdürüyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 604üncü gününde devam ediyor.

Aileler, daa kaçrlan çocuklar için Muta HDP l Bakanl önünde oturma eylemi yapan ailelerle görüntülü görütü. Görümede, aileler, oturma eylemini sonuna kadar sürdüreceklerini belirtti.

Kz Songüle kavuma ümidiyle eylemini sürdüren anne Fatma Akku, HDPnin 6 yl önce kzn daa kaçrdn söyledi.

Akku, evladn beklediini ve alncaya kadar HDP önünden ayrlmayacan belirtti.

Kzna da güvenlik güçlerine teslim olma çarsnda bulunan Akku, HDP bu çocuklarn üzerinden elini çeksin. Yeter artk. Yazk deil mi çocuklarmza? Kzm kime hizmet ettiini daha bilmiyorsun. Memleketine annene, babana, kardelerine dön. Herkes seni özledi. Bayramlar artk sensiz geçmiyor. nallah bu bayramda gelirsin. Bu mutluluu beraber yaarz. dedi.

Vandan olu Mikail için gelen baba Yusuf Erdinç de 6 yldr olundan haber alamadn aktard.

Olunu HDPnin kaçrdn belirten Erdinç, Olumu alncaya kadar bu kapdan ayrlmayacam. Evladm HDPden istiyorum. HDPden baka kimse bu ii yapamaz. HDP olmasayd PKK da olmazd. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git