Diyarbakır anneleri evlat nöbetini kararlılıkla sürdürüyor

Diyarbakır anneleri, dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbetini kararlılıkla sürdürüyor.

Haberler 23.10.2020 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi, 416nc gününde devam ediyor.

Annelerden Esmer Koç, Hakkarinin emdinli ilçesinden 7 yl önce 15 yanda daa kaçrlan kz Zübeyde Koç için oturma eylemine katldn, evladna kavumak istediini belirtti.

Kznn HDPnin yandalar tarafndan 2013te kaçrlan kzn her yerde aradn anlatan Koç, ancak ondan haber alamadn söyledi.

ANNELERN EYLEM

Evladn daa kaçran 4 kiinin cezaevinde olduunu bildiren Koç, Cumhurbakanmzdan, çileri Bakanmzdan, bütün yetkililerden isteim, 4 kiinin en ar cezas almasdr. nsanlarn çocuklarn daa götürüyorlar. Niye kzlarmz daa götürüyorlar? Kzm istiyorum, yeter artk. Bu zulüm yeter. dedi.

Kzna güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulunan Koç, Kzm kaç, gel. Her yerde askerimiz, devletimiz var. Devlete teslim ol yavrum. Oras ne sana, ne de bana göre. Senin ne ii var orada? nallah devletimiz senin hakkn onlardan alr. ifadelerini kulland.

Bingölden olu Emrah için eyleme katlan baba Bilal Avunan da 2015ten bu yana olundan haber alamadn, olunun rnakn Cizre ilçesinden HDPliler tarafndan kaçrlarak terör örgütü PKKya verildiini söyledi.

Avunan, Olumu HDPden istiyorum. Nerede benim olum? Nasl kaçrdysalar öyle de getirsinler. Yavrumun sa m ölü mü olduunu bilmiyoruz. 416. gündür oturma eylemini sürdürüyoruz. Sonuna kadar da eyleme devam edeceiz. Sonuna kadar buradaym. diye konutu.

Ana Sayfaya Git