Diyarbakır anneleri evlat nöbetini kararlılıkla sürdürüyor

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti sürüyor.

Haberler 06.03.2021 - 08:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 550. gününde devam ediyor.

Hakkariden 9 yl önce 14 yandayken daa kaçrlan olu Emircan için eylemde yer alan Nihal çiftçi, evladndan hiçbir ekilde haber alamadn söyledi.

Aratrmalar sonucu olunu terör örgütü PKKnn kaçrdn örendiklerini anlatan çiftçi, unlar kaydetti:

Olum kaybolduu zaman HDPye gittim. Bana liste gösterdiler. Olun PKKya gitmi dediler. HDP destek vermezse çocuumun ismi ne arasn o listede? HDP nereden biliyor olumun PKKya gittiini? Demek ki destek veriyor ki biliyor. HDP olumu getirmeden buradan gitmeyeceim.

Anne çiftçi, Emircan olum gel. Kardeinle seni bekliyoruz. Sen gittiinden beri hayatmz söndü. Gel, güvenlik güçlerimize teslim ol. Devletimiz çok merhametlidir. diye konutu.

Daa 6 yl önce götürülen kz Aysun için evlat nöbeti tutan Aydan Arslan da çocuuna kavumak için eylemi sonuna kadar sürdürmekte kararl olduunu dile getirdi.

Kzm HDPden istiyorum. HDP evladm kandrd. diyen Arslan, kzn almadan binann önünden ayrlmayacan belirtti.

Evladna çarda bulunan Arslan, Kzm beni duyuyor ve görüyorsan gel. Güvenlik güçlerimize teslim ol. Devletimiz güçlüdür. Gel efkatli kollarna teslim ol. dedi.

Ana Sayfaya Git