Diyarbakır anneleri evlat nöbetini kararlılıkla sürdürüyor

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti sürüyor.

Haberler 22.05.2021 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 628inci gününde devam ediyor.

Kz Songüle kavuma ümidiyle eylemini sürdüren anne Fatma Akku, HDPnin 6 yl önce kzn daa kaçrdn söyledi.

Kzn beklediini ve onu almadan HDP önünden ayrlmayacan ifade eden Akku, HDPden çocuklarmz istiyoruz. HDP arac olmasa bu çocuklar nasl PKKya gidecek? Onlar arac olmasa bu çocuklar gidemez. Bu çocuklarmzn üzerinden ellerini çeksinler artk. çocuklarmz istiyoruz. dedi.

HDPnin önündeyiz. HDPden çocuumuzu istiyoruz. Bütün çocuklar HDP aracl ile gönderildi. çocuklarmz almadan gitmiyoruz. diyen Akku, kzna güvenlik güçlerine teslim olmas için çarda bulundu.

Akku, Sadece kzma deil tüm çocuklara sesleniyorum. Teslim olun devletimize. Yeter artk, biz evde oturamyoruz. Ne olur artk dönün. Bu analar, babalar alamasn. diye konutu.

Olu Emircan için eylemi sürdüren baba Lokman çiftçi de evladnn 9 yl önce 14 yanda daa kaçrldn belirtti.

Evladna hasret duyduunu anlatan çiftçi, Bayram oldu, seyran oldu. Bu bayram çocuumuzla görümek isterdik. Ne yazk ki aramzda yok, üzgünüz. ifadelerini kulland.

çiftçi, oturma eylemini sürdürmekte kararl olduunu aktararak, Emircan, eer beni duyuyor ve görüyorsan yuvana dön. Bitsin bu çile, bitsin bu hasret. Türk devletine, Türk askerine teslim ol. Artk bizi üzmenin bir anlam yok. Annene, babana geri dön. eklinde konutu.

Aileler daha sonra HDP il binas önünde, üzerinde daa kaçrlan çocuklarnn fotoraf ve çocuklarmz istiyoruz yeter artk yazs bulunan pankart açt, HDP aleyhine slogan att.

Ana Sayfaya Git