Diyarbakır anneleri evlatlarına kavuşmak istiyor

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşmak için HDP İl Başkanlığı binası önündeki oturma eylemi kararlılıkla devam ediyor.

Haberler 14.07.2021 - 08:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakr annelerinin, daa kaçrlan çocuklarna kavumak için HDP l Bakanl binas önündeki oturma eylemi kararllkla devam ediyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan ailelerin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 680inci gününde sürüyor.

Ellerinde çocuklarnn fotorafyla bekleyiini sürdüren annelerden Aydan Arslan, kz Aysuna kavumak için oturma eylemi yaptn söyledi.

EVLATLARINA KAVUMAK STYOR

Kzna kavuana kadar eylemi sürdüreceini ifade eden Arslan, HDPliler kzm kandrarak götürdü. Evladm versinler. Evladm HDPden istiyorum. çocuumdan vazgeçmeyeceim. Evladm nasl kopardlarsa öyle de versinler. dedi.

Kzna seslenen Arslan, Beni görüyor ve duyuyorsan güvenlik güçlerine teslim ol. Kapm sana sonuna kadar açk. Artk yeter bu hasret bitsin. 7 yldr hasretini çekiyorum. ifadelerini kulland.

Hakkarinin çukurca ilçesinden 8 yl önce 15 yanda daa kaçrlan kz Kadriye için eylem yapan Nazmi Türan ise kzndan bugüne kadar hiç haber alamadn belirtti.

Eylemimizde kararlyz. Evladm HDPden istiyorum. çocuumu geri getirsinler. diyen Türan, kzna güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulundu.

Ana Sayfaya Git