Diyarbakır anneleri evlatlarına kavuşmak istiyor

Diyarbakır anneleri dağa kaçırılan çocuklarına kavuşmak için HDP İl Başkanlığı binası önündeki oturma eylemini kararlılıkla sürdürüyor.

Haberler 05.08.2021 - 00:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan ailelerin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 702nci gününde sürüyor.

Olu Aziz için eylemini sürdüren anne Güzide Demir, son olarak 3 ailenin evladna kavutuunu belirterek, ayn sevinci yaamak istediklerini belirtti.

çocuunun kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tuttuunu dile getiren Demir, çocuumu HDPden istiyorum. Onlar çocuumu kandrd, götürdü. çocuumu almadan buradan gitmeyeceim. Mücadeleye devam edeceiz. dedi.

Demir, oluna seslenerek, Olum neredeysen güvenlik güçlerimize teslim ol. Oras senin yerin deil. ifadelerini kulland.

ANNELERN EYLEM

Olu Yusuf için eylem yapan baba Celil Begda da evlatlarna kavumak için eyleme devam edeceklerini belirtti.

Seslerini duyurduu için basn mensuplarna teekkür eden Begda, anne ve babalarn bu eylem ile evlatlarn geri kazandn, son olarak 3 ailenin de çocuuna kavutuunu aktard.

Begda, Sadece bizim evladmz deil, dada tek bir evladmz kalmayana kadar eylemimizde kararlyz. Direndikçe biz kazandk. Bu çadr çok ey kazand. Bu çadr zafer kazand. Allahn izniyle hala da kazanacaz. diye konutu.

Ailelere kendilerine destek vermeleri çarsnda bulunan Begda, Gelin hep beraber çocuklarmz bu zalimlerin elinden kurtaralm. çocuklarmz orada perian. Gelin güçlü olalm çocuklarmz alalm. eklinde konutu.

Begda, oluna güvenlik güçlerine teslim olmas çars yaparak, Olum annen hasta. Ne düünümüz ne de bayrammz var. Oras senin yerin deil. Gel kalem al eline. dedi.

Ana Sayfaya Git