Diyarbakır anneleri eylemlerini kararlıkla sürdürüyor

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocuklarına kavuşmak için HDP İl Başkanlığı binası önünde başlattığı oturma eylemi kararlılıkla devam ediyor.

Haberler 16.09.2021 - 10:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan ailelerin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 744üncü gününde sürüyor.

stanbuldan 6 yl önce 14 yanda daa kaçrlan olu Tuncay için oturma eylemine katlan Fatma Bingöl, evladnn HDP tarafndan kaçrldn, bu nedenle olunu HDPden istediini söyledi.

Bingöl, Evlatlarmz için buradayz. çocuklarmz almadan gitmeyeceiz. Evlatlarmz özledik, onlarn kokusuna hasret kaldk. HDP merhamete, insafa, vicdana gelsin. Evlatlarmz versinler. Anneler alamasn. Yüreimiz yanyor. Vicdanmz rahat etmiyor. Evimizde de burada da rahat etmiyoruz. diye konutu.

Evladna seslenen Bingöl, Olum beni duyuyorsan, görüyorsan gel. Artk o vicdanszlara hizmet etme. Ne olursun seni çok özledim. Gel artk bizi bu azaptan kurtar. dedi.

Baba Abdullah Demir de 5 yl önce olu Fatihin HDP il binasndan Diyarbakrn Lice ilçesine, ardndan Suriyeye götürüldüünü kaydetti.

Her yeri aramasna ramen çocuunun izine ulaamadn aktaran Demir, Eylemimize sonuna kadar devam edeceiz. Bu zalimler olumu nasl götürmüse öyle de getirsinler. ifadesini kulland.

Demir, evladna güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda da bulundu.

Ana Sayfaya Git