Diyarbakır anneleri eylemlerini kararlıkla sürdürüyor

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocuklarına kavuşmak için HDP İl Başkanlığı binası önünde başlattığı oturma eylemi kararlılıkla devam ediyor.

Haberler 21.09.2021 - 01:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan ailelerin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 749uncu gününde sürüyor.

6 yl önce 16 yanda daa kaçrlan olu Roat için Hakkarinin emdinli ilçesinden gelerek oturma eylemi yapan anne Necibe çiftçi, evladna kavuana kadar eylemi sürdüreceini belirtti.

Bir olunun da PKKl teröristlerce katledildiini dile getiren çiftçi, Olumu HDPden alana kadar buradan gitmeyeceim. Evladmn peindeyim. dedi.

çiftçi, oluna seslenerek, Evladm geri dön ve güvenlik güçlerine teslim ol. Yeter artk bu acya dayanamyorum. diye konutu.

7 yl önce 15 yanda daa kaçrlan olu Faruk için Karstan gelerek eylemini sürdüren anne Rahime Taç, 7 yldr olunu görmediini, onun sesini duymadn söyledi.

Evladmn kokusunu özledim. Olumu HDP kandrp, PKKya götürdü. HDPden evladm istiyorum. Olumun elinden kalemi alarak, silah verdiler. 14-15 yandaki çocuklar daa götürenlerin vicdan yok mu? Herkes birlik olsun, bu çocuklar dadan geri getirelim. ifadelerini kullanan Taç, oluna güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulundu.

Ana Sayfaya Git